Bizakodó vetélytársak

Holnap délután Párkányban zajlik a nyugat-szlovákiai III. liga őszi idénye nyitányának nagy érdeklődéssel várt rangadója, melyen a hazaiak az érsekújváriakat fogadják.

A harmadik ligás párkányiak (sötét nadrágban) az új idényben is az élmezőnyben szeretnék megvetni a lábukatMilan Drozd felvételeA riválisoknál nyáron ugyan nem került sor edzőcserére, a párkányiakat Peter Ančic, a vendégeket Miloš Targoš vezeti csatába. A játékoskeretben azonban mindkét oldalon jelentős mozgást tapasztaltunk. „Két vendégjátékosunk, a privigyei Vrtiel és a nagytapolcsányi Slezák visszatért egyesületükhöz. Helyettük alacsonyabb osztálybeli klubtól igazoltuk Obertet (Šimonovany) és Kurákot (Hrn-čiarska Ves). Velünk készült a tardoskeddi Buják, a privigyei Gašparovič és a dunaszerdahelyi Pavol Ďurica is, akik jó benyomást tettek a szakvezetésre. Reméljük, sikerül játékjogukat megszereznünk, akárcsak Sovábét (DAC) meghosszabbítanunk, hiszen neki augusztus végén végződik a vendégjátéka“ – nyilatkozta a változásokat kommentálva Marsal István, a Juhcelpap tisztségviselője. Tőle azt is megtudtuk, hogy az új idényre való felkészülés időszakában hét találkozót játszottak, ezeket egy kivételével (Štúrovo–Prievidza 1:2) megnyerték. Ha úgy játszunk majd, mint tavaly ősszel, akkor teljesíthetjük célkitűzésünket, ráadásul szurkolóink is megtalálják számításukat. Ehhez természetesen győzelmes rajtra lesz szükségünk” – latolgatta az esélyeket a tapasztalt sportvezető.

A Nyitra-partiak Miloš Targoš irányításával, főleg eredményes tavaszi sorozatuknak köszönhetően kiharcolták a bentmaradást. A folytatásban már a középmezőny a cél. A keretben új arcnak csupán Piš (Prievidza) és Poláček (FC Nitra) számít, hiszen Štofkót és Dékányt ificsapatukból irányították a felnőttekhez. Megtudtuk, Bílik visszatért N. Pravnóba, ám a veszteséglistán Horňáček, Andrášik és Kosiba neve olvasható. „Ők a felkészülési időszak elején bejelentették: Ausztriában folytatják pályafutásukat. Eddig azonban még egyik osztrák klub sem kérte játékosigazolványukat. Amennyiben az említett trió is a futballturizmust választaná, akkor immár tízre nőne azok száma, akik egy év leforgása alatt a kezdőcsapat tagjaként szerződtek külföldre. Bosszantó, hogy az esetek zömében egyetlen eurót sem kaptunk értük” – mutatott rá a focistavándorlás hátulütőjére az érsekújváriak klubelnőke, Peter Bábin. „Nincs mit vesztenünk a nyitányon, a rangadónak ráadásul sosincs kimondott esélyese. Ezért akár meglepetést is okozhatunk Párkányban” – vélekedett a várható fejleményekről a klubelnök.

A találkozó holnap délután 17 órai kezdettel Hádek játékvezető sípjelére indul. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?