Bíró: „Semmi előjele nem volt a kudarcnak”

A magyar női vízilabda-válo-gatott nem jutott be a legjobb négy közé a budapesti vizes-világbajnokságon, miután a hétfő esti negyeddöntőben 6:4-re kikapott a kanadai együttestől.Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata pontatlanul, sokszor bizonytalanul játszott, és csupán a második neg

A magyar női vízilabda-válo-gatott nem jutott be a legjobb négy közé a budapesti vizes-világbajnokságon, miután a hétfő esti negyeddöntőben 6:4-re kikapott a kanadai együttestől.

Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata pontatlanul, sokszor bizonytalanul játszott, és csupán a második negyedben szerzett gólt, míg az észak-amerikai együttesből Monika Eggens egymaga ötször talált be.

„Nem csináltak semmi olyat, amire ne készültünk volna – értékelt Bíró Attila a meccs után. – A saját pontatlanságunk miatt veszítettünk, gyatra lövőszázalékkal fejeztük be a helyzeteinket, ami eddig nem volt jellemző ránk. Sajnos rendre túlhelyeztük a labdát, a jobbnál is jobb helyzetet kerestünk. A vereség azért is fájó, mert semmi előjele nem volt a kudarcnak.” Az 51 éves szakember szerint meg kell keresni a társaság egészét jellemző mentális blokk okait. „Mindannyiuknak, nekem, a lányoknak és az Európa-bajnok csapat pszichológusának a felelőssége is felvethető a sikertelenség okán – véli Bíró, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a hollandok elleni siker a csoportban elaltathatta a csapatot. – A női mezőnyben nyolc-kilenc olyan csapat van, amelyből bárki megverhet bárkit, hétfőn mi voltunk ennek a szenvedő alanyai.”

A játékosok közül Bujka Barbara fogalmazott a legkeményebben. „A legnagyobb hiba az volt, hogy összecsináltuk magunkat” – jelentette ki a balkezes center. Gurisatti Gréta a kapufák magas számát emelte ki. Mint mondta, ők is felkészültek, a szerencse mégis a kanadaiak mellé állt, akik talán jobban megdolgoztak érte. „A meccs elején kellett volna értékesítenünk a helyzeteket, amikből kapu fölé, mellé vagy épp a lécre ment a labda. Úgy érzem, mintha megbabonáztak volna minket, minden kifelé pattant” – fogalmazott Gurisatti, a csapatkapitány Keszthelyi Rita pedig hozzátette, saját magukat verték meg, buták és bátortalanok voltak.

„Annyi történt, hogy bár megvoltak, nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Hat gólt kaptunk, ezzel azért lehetne meccset nyerni. Itt az idő, hogy újragondoljuk céljainkat, és újakat tűzzünk ki” – hangsúlyozta a sírással küzdő Tóth Ildikó.

Ez az új cél az 5. hely megszerzése, amit Bíró Attila szerint már csak azért is el kell érni, hogy szépen búcsúzzanak a csapat mellett végig kiálló szurkolóktól. Az 5–8. helyért zajló helyosztók első körében ma (15.00) Görögország lesz a magyarok ellenfele. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?