Bente Skari diadala

Val di Fiemme. A norvég Bente Skari nyerte az olaszországi északisí-vb nyitószámát, a női tömegrajtos 15 km-es sífutást. A klasszikus stílusban rendezett verseny címvédője 12 km-en át együtt haladt nagy vetélytársával, az észt Kristina Smigunnal, majd meglépett tőle és magabiztosan szerezte meg első aranyát a vb-n.

Val di Fiemme. A norvég Bente Skari nyerte az olaszországi északisí-vb nyitószámát, a női tömegrajtos 15 km-es sífutást. A klasszikus stílusban rendezett verseny címvédője 12 km-en át együtt haladt nagy vetélytársával, az észt Kristina Smigunnal, majd meglépett tőle és magabiztosan szerezte meg első aranyát a vb-n. „Az ember mindig boldog, ha nyer, de ezt az érzést csak fokozza, ha címvédőként sikerül győznie” – mondta Skari, az olaszországi Val di Fiemmében zajló északi vb nyitószámában aratott sikere után.

Szinte még el sem kezdődött az északisí-vb, máris doppinggyanúba keveredett egy finn és egy fehérorosz sífutónő. Kaisa Varis és Szvetlana Nagejkina vérében a megengedettnél magasabb volt a hemoglobinszintje. A versenyzőket nem tiltják el, de öt napig egészségügyi okokból nem állhatnak rajthoz, így legkorábban február 24-én a váltóban kaphatnak szerepet a világbajnokságon. Sarah Lewis, a nemzetközi szövetség főtitkára bejelentette, hogy a sífutó számok összes résztvevőjét tesztelik.

EREDMÉNYEK: 1. Bente Skari (Norvégia) 39:40,9; 2. Kristina Smigun (Észtország) 12,8 mp hátrány; 3. Olga Szavialova (Oroszország) 55,8 mp h.; 4. Hilde G. Pedersen (Norvégia) 1:21,8 p h.; 5. Jenny Olsson (Svédország) 1:31,2 p h.; 6. Riikka Sirvioe (Finnország) 1:35,4 p h.

Ma a 30 km-es férfi sífutás lesz műsoron.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?