Benke és Kreiss elsősége

Somorja. Kettős magyar sikerrel zárult a 13. Samaria-kupa nemzetközi kadett tőrviadal: a fiúknál Benke Balázs, a lányoknál Kreiss Fanni állt a dobogó legfelső fokán. Összesen 14 ország 191 vívója (86 fiú, 105 lány) lépett pástra, s ez részvételi csúcs.

Somorja. Kettős magyar sikerrel zárult a 13. Samaria-kupa nemzetközi kadett tőrviadal: a fiúknál Benke Balázs, a lányoknál Kreiss Fanni állt a dobogó legfelső fokán. Összesen 14 ország 191 vívója (86 fiú, 105 lány) lépett pástra, s ez részvételi csúcs. Ráadásul hat országnak válogató volt a somorjai viadal, ami önmagában jelzi, milyen fontosságot tulajdonítanak a dél-szlovákiai seregszemlének.

Nagy József szervező szerint a korosztály egyik legrangosabb és legnépesebb mezőnye gyűlt öszsze a Csallóközben, a lányoknál az utóbbi évek legerősebb versenye zajlott. „Sajnáljuk, hogy mindkét döntőben csak a somorjai bírók szerepelhettek. Versenyzőink ugyanis ezúttal kiszorultak a legjobbak sorából, pedig volt esélyük az eredményes szereplésre. Három fiú, Horváth, Zezula és Domsitz is bejuthatott volna a legjobb nyolc közé, de a hazai környezet ezúttal bénítóan hatott rájuk. Azt is sajnálom, hogy Čeligová betegsége után keveset versenyzett, s bár jól felkészült az idényre, eredményesebb szerepléséhez hiányzott a több vívás ” – értékelte a somorjaiak helytállását Nagy József.

Benke Balázs győzelme teljesen megérdemelt volt. Remek napot fogott ki, és egyik csörtéjében sem adott esélyt ellenfelének. Hatalmas ordításaitól még most is visszhangzik a műve-lődési ház, ahol mindkét napon a záró csatározások folytak. Érdekesség, hogy a legjobb szlovákiai egyik versenyen sem somorjai volt: a fiúknál a pozsonyi STU vívója, Celler a 9., a hazai Zezula a 10., a lányoknál a szintén fővárosi, de Somorján is edző Baraniková a 25. helyen végzett. Čeligová is a legjobb 32 között búcsúzott, de korábbi gyengébb eredményei hátrább rangsorolták. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?