Bemutatkozik a KOBA

Pozsony. Két-két magyar és szlovák együttes lép ma pályára a labdarúgó UEFA Kupa-selejtező első mérkőzésein. A szenci együttes és az FTC hazai környezetben, míg a Púchov és az Újpest idegenben kezdi meg szereplését.

Pozsonyban, a Slovan-stadionban játssza első nemzetközi kupamérkőzését a II. ligás KOBA labdarúgócsapataEugen Vojtíšek felvételeSENEC–BRIJEG. A pozsonyi téglamezei stadionban (18.00) mutatkoznak be a szenciek nemzetközi porondon történő bemutatkozására. A boszniai Siroki Brijeg nehéz ellenfélnek számít a II. ligás Koba számára. „Történelmi meccs előtt állunk, óriási sikernek számít, hogy rajthoz állhatunk az UEFA Kupában. Dušan Keketi másodedző kétszer látta a Brijeget, szerinte kiegyensúlyozott csatára van kilátás. Megfelelő feltételeket biztosítottunk a felkészülésre, bízom benne, hogy futballistáink kitesznek magukért” – mondta lapunknak Daniel Bartko klubelnök-tulajdonos.

„Védenceim fogadkoznak, hogy nem okoznak csalódást. A videofelvételek alapján alaposan feltérképeztük a boszniaiakat. Olyan eredményt akarunk elérni, hogy a visszavágóra is maradjon esélyünk” – jelentette ki Erik Bogdanovský vezetőedző, aki sérülés miatt nem számíthat Novotný és Halahija szereplésére.

Jó formában van a Brijeg, két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát. „Nem becsüljük le a második vonalbeli szencieket, de nem tagadjuk, győzni jöttünk Pozsonyba” – szögezte le bizakodva Ivo Istuk, a vendégek szakvezetője. A KOBA várható kezdőcsapata: Šutlák–Beňo, Volf, Martin Lukáč, Spišák–Rožník, Hrnčár, Solotruk, Guldán–Marek Lukáč, Takáč.

ATIRAU–PÚCHOV. Egyértelműen a Matador az esélyese a kazahsztáni találkozónak (16.00). A hazaiak számára rosszul sikerült a főpróba, szombaton Pavlovdarban 4:0-ra kikaptak. Jozef Šuran vezetőedző meglepően óvatosan nyilatkozott az elutazás előtt: „Az igazat megvallva, tartok a meccstől. A papírforma mellettünk szól, ám nem lehet előre leírni a kazah együttest, amelyben több orosz légiós játszik. Remélem, igazoljuk az elvárásokat, s legalább döntelennel térünk haza.” A Púchov várható összeállítása: Bernady–Šatka, Vavrík, Holčík–Mužlay, Bugala, Štrba, Belák, Talda–Breška, Perniš.

FTC–AEL LIMASSZOL. A zöld-fehérek remekül kezdték az idényt, hiszen háromszor nyertek az NB I-ben; Garami József vezetőedző azonban úgy véli: a jó forma nem jelenti feltétlenül azt, hogy könnyedén jutnak majd túl riválisukon. „Csak barátságos mérkőzésen tudtuk feltérképezni ellenfelünket, mert náluk még nem kezdődött el a bajnokság. Úgy érzem, hogy hozzánk hasonló játékerőt képvisel. Természetesen hátrányt jelent, hogy az UEFA felcserélte a pályaválasztói jogot, így Budapesten játszunk először. Ennek ellenére remélem, sikerül megnyugtató eredményt elérnünk, s két-háromgólos előnnyel utazhatunk majd a visszavágóra.” Az biztosnak tűnik, hogy a szurkolókon semmi sem múlik majd, hiszen a klubtól kapott információ szerint elővételben már közel 10 ezer jegy elkelt, így várhatóan telt ház előtt játszhatnak a csapatok. Az FTC várható kezdőcsapata: Szűcs–Vukmir, Dragóner, Gyepes–Kriston, Lipcsei, Kapics, Szkukalek, Leandro–Gera, Tököli A 20.15-kor kezdődő találkozót a műholdas m2 élőben közvetíti, a játékvezető a bolgár Gyenov lesz.

KLAKSVIK–ÚJPEST. Ladislav Molnár, a lila-fehérek szlovák trénere úgy véli, a feröer-szigeteki Klaksvik ellen csak egyetlen céljuk lehet: a továbbjutás. „Egyelőre semmit nem tudunk ellenfelünkről, de ismerem az ország futballját. Fizikailag nagyon jók a játékosok, s rendkívül lelkesek, az utolsó pillanatig hajtanak. Erre természetesen figyelmeztettem a csapatot, nem szabad félvállról vennünk a találkozót, egy kupameccs mindig más, mint a bajnoki összecsapások.” Molnár természetesen bízik a győzelemben, s reméli, hogy az augusztus 29-én sorra kerülő budapesti visszavágó már csak formalitás lesz. A várható kezdőtizenegyről annyit árult el, hogy hasonlóan alakul, mint a Videoton elleni győztes bajnokin: Vlaszák–Kunzo, Korolovszky, Juhár, Tchuř–Móri, Tamási, Rósa H., Slončík–Kovács Z., Tokody. A 18.15-kor kezdődő mérkőzést az ír Byrne vezeti. (sz. z. )

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?