Bátory hatodik helye

Val di Fiemme. A német Axel Teichmann végzett az élen az olaszországi Val di Fiemmében zajló északi sí-világbajnokság 15 km-es férfi sífutó számában. Ivan Bátory a hatodi helyet szerezte meg, ami a legjobb szlovák eredmény a világbajnokságok történetében.

Alex Teichmann, a 15 km-es sífutás győztese(TASR/EPA-felvétel) A 23 éves győztes gyakorlatilag szinte végig vezetve nyerte meg a klasszikus stílusú viadalt az észt Jaak Mae és a norvég Frode Estil előtt. Teichmann sikere egyben azt is jelenti, hogy 1974 óta először állhatott német versenyző egyéniben vb-dobogó tetejére. Akkor Gerhard Grimmer 50 km-en győzött.

Bátory kezdettől fogva felzárkózott a legjobbakhoz, állandóan a hatodik hely köröl mozgott, s végül nagyszerű hajrával megtartotta pozícióját. „Pályafutásom legjobb eredményét értem el. Hat évvel ezelőtt Trondheimben tizedik voltam 50 kilométeren, a mostani sikerem azonban egészen más. Fantasztikus. A világ abszolút élmezőnyének több tagját megelőztem, s bebizonyítottam, én is oda tartozom. Kilenc másodperc hiányzott ahhoz, hogy a dobogón végezzek. Úgy futottam, mintha az életemről lett volna szó” – mondta a szlovák versenyző.

Az összetett versenyben is német aranyérem született. A Világ Kupa-sorozatban élen álló 26 éves német Ronny Ackermann rendkívül magabiztos volt az ugrások során, 101,5, illetve 101 méterre szállt, így a 15 km-es szabadstílusú sífutásnak 30 mp-cel hamarabb vághatott neki, mint a másodikként rajtoló honfitársa, Georg Hettich, aki végül nem került dobogóra. A második helyre az ugrás után még hetedik, a sífutásra 2:22 perces hátrányt összeszedő osztrák Felix Gottwald jött fel, míg a bronzérmet a verseny első felét követően csupán hatodik finn Sammpa Lajunen háromszoros olimpiai bajnok szerezte meg.

EREDMÉNYEK, 15 km sífutás: 1. Alex Teichmann (német) 35:47,5, 2. Jaak Mae (észt) +6,9, 3. Frode Estil (norvég) +8,5 ... 6. Ivan Bátory (szlovák) +17,6 mp.

Északi összetett: 1. Ronny Ackermann (német) 37:54,2 perc, 2. Felix Gottwald (osztrák) +52,1, 3. Sampa Lajunen (finn) +1:40,9 mp ... 41. Michal Pšenko +8:58,2 .... 48. Peter Dič (szlovákok)+11:29,4 mp.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?