Barrichello negyedik futamgyőzelme

Monza. Ismét kettős Ferrari-siker született a Forma–1-ben, az Olasz Nagydíjon. Sem a Williams, sem a McLaren nem szerzett pontot, Eddie Irvine ezzel felkapaszkodott a dobogóra a Jaguarral.

Monza. Ismét kettős Ferrari-siker született a Forma–1-ben, az Olasz Nagydíjon. Sem a Williams, sem a McLaren nem szerzett pontot, Eddie Irvine ezzel felkapaszkodott a dobogóra a Jaguarral.

A rajtnál JuanPablo Montoya azonnal Michael Schumacher elé húzott, aki így balról próbálta előzni a kolumbiait, ám ott megérkezett Ralf Schumacher, a két Williams összezárt, Schumi így lendületet vesztett és még csapattársa, Rubens Barrichello is elment mellette.

Az első kanyart R. Schumi nem tudta bevenni, kissé levágta azt, így az élre került, mögötte Montoya haladt, akit intenzíven támadt Barrichello, Schumi pedig kissé mögöttük nyugodtan, kivárásra autózott.

Nem sokáig tartott a Williams-uralom: Ralf Schumacher motorja felrobbant a negyedik körben, Barrichellónak végre sikerült megelőznie Montoyát, majd a kolumbiai hibázott is, átvágott egy hosszú kanyart, így Schumi is beérte. A következő körben a célegyenesben Schumacher el is ment a Williams mellett, így az első két helyen Ferrarik álltak.

David Coulthard McLarenjén még az első körben tört le a vezetőszárny, a bokszban kicserélték, ám ettől úgy visszaesett, hogy még a 11. körben is csak a 19. pozícióban autózott.

Barrichello előnye folyamatosan nőtt, a 32. körre 24,2 mp-re duzzadt – futamgyőzelemmel kecsegtető különbség. Montoya másodszor is kiállt, ezzel sem Williams, sem McLaren nem áll pontszerző helyen, Eddie Irvine viszont harmadik!

A 38. körben Barrichello is kereket cserélt, épp Schumacher elé térhetett vissza, a következő körben a bokszba hajtott. A brazilt nem támadta Schumi, feltehetőleg kiegyeztek az eredményben.

Az utolsó előtti körben Coulthardnak sikerült leelőznie Fisichellát, a Ferrarik pedig szép sorban érkeztek meg, s arattak újabb kettős győzelmet. Schumacher a tavalyi monzai futam óta folyamatosan pontot szerzett, pont egy teljes szezonon át mindig dobogóra állhatott.

Az Olasz Nagydíj végeredménye: 1. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:16:19.982 ó (átlag: 241.090 km/ó); 2. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:16:20.237; 3. Irvine (ír, Jaguar) 1:17:12.561; 4. Trulli (olasz, Renault) 1:17:18.201; 5. Button (angol, Renault) 1:17:27.752; 6. Panis (francia, BAR-Honda) 1.17:28.473; 7. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1:17:29.029; 8. Fisichella (olasz, Jordan-Honda) 1:17:30.873.

A vb állása: 1. és már világbajnok M. Schumacher (német, Ferrari) 128 pont; 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 61 ; 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 44; 4. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 42; 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 37; 6. Raikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 20;7. Button (angol, Renault) 13; 8. Irvine (ír, Jaguar) 8.

Csapatban: 1. és már világbajnok Ferrari 189 pont; 2. BMW-Williams 86; 3. McLaren-Mercedes 57; 4. Renault 20; 5. Saube 11; 6. Jaguar 8.

NYILATKOZATOK

RUBENS BARRICHELLO: – Nagyon örülök a győzelemnek. A verseny elején egy tökéletes körnek köszönhetően kerültem a harmadikról az első helyre, amikor Ralf Schumachert, majd Montoyát előztem meg. Ezután még jobb lett az autóm, így végre tudtam hajtani az eltervezett taktikámat.

MICHAEL SCHUMACHER: – Ilyen eredményről álmodtunk, örömmel tölt el az újabb kettős győzelem. Nagyon élveztem a versenyt. Csodálatos élményt jelentett, hogy az eredményhirdetésnél szurkolóink fantasztikusan ünnepeltek.

EDDIE IRVINE: – Régen voltam dobogós, így a korábbiaknál jóval nagyobb sikert jelent a harmadik helyezés. Ennek még egykori csapatom, a Ferrari vezetői is örültek. Elképesztő az olasz szurkolók lelkesedése, ezért imádom én is ezt az országot.

Következik a vb 16. futama: Amerikai Nagydíj (szeptember 29., Indianapolis).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?