Bajnoki aranyérem, egyéni csúcsok, vártnál rövidebb ugrások

Tóth Attila Szlovákia idei távolugróbajnoka, hármasugrásban bronzérmese. A Győrben egyetemista bősi atléta fedett pályán is szerzett 2017-ben két bajnoki bronzérmet. Milyen versenyévadot zárt?

Tóth Attila Szlovákia idei távolugróbajnoka, hármasugrásban bronzérmese. A Győrben egyetemista bősi atléta fedett pályán is szerzett 2017-ben két bajnoki bronzérmet. Milyen versenyévadot zárt? Erről és első felnőtt aranyéremszerzéséről beszélgettünk.

Kétszámos versenyzőként távolugrásban lett bajnok, pedig előtte télen még arról beszélt, hogy inkább a hármasugrást fogja előnyben részesíteni. Mennyit ér a besztercebányai 688 centis teljesítmény?

Azért a távolra is odafigyeltem, mert szeretek távolba ugrani. A bajnoki címhez ezúttal a 688 centi is elég volt, az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert már illene hét méter felett ugranom. Edzéseken számtalanszor bizonyítottam, hogy képes vagyok rá, de versenyen szabad ég alatt még soha nem jött össze. A bajnokságon az is visszafogott, hogy nem indultak igazi vetélytársaim, hiányzott az ilyenkor szükséges versenyszellem. Riválisaim távolmaradásakor a nyújtott teljesítmény is elég volt a bajnoki címhez.

Télen fedett pályán túljutott a hét méteren, 705 centis egyéni csúccsal. Akkor abban reménykedett, hogy a szabad ég alatt a 730–740 centit is megugorhatja. Végül meddig jutott?

A 694 centiig. Egy nyitrai versenyen kerültem a hét méter közelébe, és akkor volt hét méteren felüli ugrásom is, csak beléptem. Különben bőven hét méter felett kellene már ugranom, mert bennem van ez a távolság, először azonban fejben kellene ezt összeraknom.

Hármasugrásban U23-as Eb-szintre vágyott. Miért nem jött össze a 15,50 méter?

Ez kicsit nehezebb versenyszám, mint a távolugrás. Itt is bennem volt a kívánt távolság, több edző is mondta, hogy így van. Csak még valamilyen gát van bennem, ezt kellene áttörnöm.

Besztercebányán háromra növelte idei bajnoki bronzérmeinek a számát, a harmadikat 14,47 méterrel harcolta ki. Hármasugrásban volt ennél nagyobb teljesítménye a szabad ég alatt?

Miskolcon, a magyar egyetemi bajnokságon közelítettem meg legjobban a 15 métert, ott 14,61 méteres egyéni csúcsot értem el. A hármasugrás nagyon is technikai versenyszám, de nem elég csak az adottság hozzá, fejben is össze kell rakni az ugrást.

Lesz még idén folytatás?

Az Atlétikai Liga döntőjében szerepeltem utoljára. Egy nap alatt volt a két versenyszám. Távolban 666, hármasban 14,21 m-es eredményt értem el. Maradtak tehát egyéni csúcsaim az első felnőtt bajnoki cím megszerzésének évében.

Besztercebányai bajnoki és dubnicai ligatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?