Bajnok akar lenni

Kovács László négy évvel ezelőtt kezdett erőemeléssel foglalkozni. A 23 éves peredi versenyző 2000-ben megnyerte a kerületi viadalt, így indulhatott a pozsonyi országos junior bajnokságon, ahol óriási meglepetésre második lett.

Kovács László négy évvel ezelőtt kezdett erőemeléssel foglalkozni. A 23 éves peredi versenyző 2000-ben megnyerte a kerületi viadalt, így indulhatott a pozsonyi országos junior bajnokságon, ahol óriási meglepetésre második lett. Később több rangos nemzetközi erőversenyre is meghívást kapott, s rendre az élmezőnyben végzett. Vitrinjét értékes trófeák és érmek sora díszíti.

Legutóbb nagy sikert ért el Gútán: rendkívül erős mezőnyben a harmadik helyen végzett Szlovákia legerősebb embereinek országos bajnokságán. Felkészülését ugyan deréksérülés hátráltatta, de fantasztikus formában versenyzett, négy szám után még vezetett.

„A mi sportágunk egyáltalán nem tartozik az olcsók közé, hiszen megfelelően kell étkeznünk. Sokba kerülnek a táplálékkiegészítők és drága a felszerelés is – avat be sportolói hétköznapjaiba a 125 kilós dalia. – Szerencsémre, a sokba kerülő sportmezeket a peredi önkormányzat vásárolta meg számomra. Emellett néhány helyi magánvállalkozó is segít. Ha sikerülne további támogatókat találnom, még jóval sikeresebb lehetnék, mert a szükséges anyagi háttér nélkül lehetetlen lépést tartani az ellenfelekkel.

Az október 23-i, trencséni országos erőemelő bajnokságon fek-vőnyomásban szeretném megjavítani a 212 kilós szlovák csúcsot. Az edzéseken már többször sikerült ennél többet teljesítenem. Szlovák bajnok akarok lenni, mert akkor valóra válhat dédelgetett álmom: hogy világbajnokságon indulhassak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?