Bahreini Nagydíj – Grosjean csak szerdán hagyja el a kórházat, Abu-Dzabira készül

Romain Grosjean

Kedd helyett csak szerdán hagyja el a kórházat Romain Grosjean, a Forma-1-es Haas istálló francia versenyzője, aki a vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke kedden azt mondta, a 34 éves versenyző kezelőorvosai szerint a gyógyulási folyamat a várakozásaiknak megfelelően halad.

„Nincs probléma, itt inkább arról van szó, hogy felgyorsítja a teljes felépülést, ha még egy éjszakát a kórházban marad” – nyilatkozta Steiner, aki szerint Grosjeannak az a célja, hogy a jövő hét végén ismét versenyezni tudjon. A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat jövő vasárnap rendezik, Grosjeannak nagy valószínűséggel az lesz pályafutása utolsó F1-es versenye.

„Az a célja, hogy ott legyen a rajtrácson Abu-Dzabiban, ezért mindent igyekszik megtenni” – jelentette ki a csapatfőnök.

A Haas hétfőn jelentette be, hogy a most hétvégén sorra kerülő Szahíri Nagydíjon a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd Grosjeant.

Az észak-amerikai központú istálló kedden azt is közölte, hogy jövőre az egyik versenyautóját az orosz Nyikita Mazepin vezeti majd. A Haas másik versenyzőülésének nagy esélyese Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, miután a Haasnál most alkalmazásban álló dán Kevin Magnussen Grosjeanhoz hasonlóan jövőre elhagyja a csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?