Az utolsó szlovák védőbástya

Pozsony. Bár orosz klubjában nem kap sok lehetőséget, mégis teljes mértékben élvezi Dušan Galis edző bizalmát. Ő áll majd a mai, lettek elleni vb-selejtezőn a kapuban. Kamil Čontofalský, a Szentpétervár és a szlovák labdarúgó-válogatott hálóőre.

Kamil Čontofalský feladata, hogy ne kapjon gólt a szlovák labdarúgó-válogatottReuters-felvételMiben különbözik majd ez a mérkőzés az oroszok elleni találkozótól?

Most otthon játszunk, de ami az ellenfelet illeti, szerintem az orosz és a lett válogatott azonos játékerőt képvisel. Szombati riválisunk nagyon jól védekezik és a gyors ellentámadásokra épít. Jelezték ugyan, hogy sok a sérültjük, de lehet, hogy ez csak a taktikai harc része. Majd a pályán kiderül. Hazai környezetben csak a győzelemben gondolkodhatunk.

Felkészült a lett csatárokból?

Közösen elemeztük az ellenfél „harci szokásait”, mire kell a legjobban odafigyelni. Néhány játékosukat az orosz bajnokságból is ismerem. A villámgyors Verpakovskis jelenti majd a legnagyobb veszélyt. Remélem a fiúk jól végzik majd a dolgukat és nem adódik olyan helyzet, hogy egyedül iramodhasson meg a kapunk felé. Jó formában érzem magam, már nagyon várom a mérkőzést.

Nem furcsa: a válogatottban bizalmat élvez, a klubcsapatában pedig a cserepadon ül?

Sajnos, balszerencsém van. Kapustársam Malafejev „bevédte” magát a kapuba, remek formában van és az edzőnek nincs oka változtatni. Tovább kell dolgoznom, hogy amint lehetőség adódik, élni tudjak vele.

Klubtársai nem adtak tippeket a mérkőzés végeredményére?

Csapattársaim rendes srácok, szorítanak nekem. Persze azért nem szomorkodnának, ha számukra kedvezően alakulna a szombati találkozó.

A Szentpétervár az orosz bajnoki címre pályázik. Sikerülhet a trónfosztás?

Nagyon szoros az élmezőny, a Lokomotiv és a CSZKA Moszkvával haladunk fej-fej mellett. A kulisszák mögött is nagy diplomáciai harc zajlik. Ebben nem vehetjük fel a versenyt a moszkvai klubokkal. Három hét múlva a CSZKA-t fogadjuk otthon. Hiszem, hogy nyerni tudunk, és akkor a végső siker sem elérhetetlen.

A várható kezdőcsapatok

SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, Varga, Kratochvíl, Čech–Karhan, Mintál, Janočko (Hanek), Greško–Németh Sz., Vittek. LETTORSZÁG: Kolinko–Isakovs, Stepanovs, Zakresevskis, Blagonadezdins–Laizans, Astafjevs, Lobanovs, Bleidels–Verpakovskis, Rimkus. A 17.30-kor kezdődő összecsapást az olasz Farina vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?