Az oroszoké lett a bronz

Oroszország jégkorong-válo-gatottja a harmadik helyért 5:3-ra verte Finnországot a német–francia közös rendezésű vb-n.A két válogatott közül az oroszok voltak a csalódottabbak a bronzmeccset megelőzően, az elődöntőben Kanada ellen ugyanis 2:0-s vezetésről bukták el a továbbjutást szombaton.

Oroszország jégkorong-válo-gatottja a harmadik helyért 5:3-ra verte Finnországot a német–francia közös rendezésű vb-n.

A két válogatott közül az oroszok voltak a csalódottabbak a bronzmeccset megelőzően, az elődöntőben Kanada ellen ugyanis 2:0-s vezetésről bukták el a továbbjutást szombaton. „Nem tudom, mi történt velünk a harmadik harmadban – ingatta a fejét Jevgenyij Dadonov, az oroszok egyik csatárcsillaga, miután csapata négy gólt kapott a juharlevelesektől az utolsó húsz percben. – Két harmadon át azt csináltuk, amit kellett, a harmadikban már nem, és 4:2-re kikaptunk.”

A finneknek kevesebb idejük volt pihenni, másrészt jóval kevésbé izgalmas meccsen kaptak ki 4:1-re a láthatóan erősebb svédektől az elődöntőben.

A 3. helyért vívott találkozón úgy tűnt, az oroszok simán győznek, a 29. percben már 4:0-ra vezettek. A finnek azonban 4:3-ra fölzárkóztak, és csak Kucserov 49. percben szerzett gólja törte meg a lendületüket. A hajrában perceken át hat mezőnyjátékossal rohamoztak, de az 5:3-as eredmény már nem változott. Az oroszoknak (a szovjet érát nem számolva) ez a negyedik vb-bronzérmük, korábban 2005-ben, 2007-ben és tavaly lettek harmadikok.

A Kanada–Svédország döntő lapzárta után ért véget. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?