Sport

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

Pozsony | Az amerikai válogatott ugyan megszorongatta Ovecskinékat, ám igazából esélyük sem volt ellenük. A szlovákiai jégkorong-világbajnokság első negyeddöntőjében Oroszország-USA 4:3.
Mészáros György

2019. május 23. 18:46

- TASR-felvétel

Ezúttal nem aludták el a meccs elejét az oroszok, mint a svédek ellen, hisz az első tamadásukból gólt szereztek. A Tampa Bay támadója, Mihail Szergacsov lőtt távolról, a kipattanó korongot Guszev pofozta be Cory Schneider kapujába - 1:0. Az első 5 percben sorjáztak az orosz helyzetek, de több gól ekkor nem született.

Ami késik, nem múlik, 15 percben megduplázta előnyét a Szbornaja, bár ekkor már kiegyenlítettebb volt a meccs képe. Ismét Szergacsov lőtt távolról, de most megpattant a pukk, és védhetetlenül vágódott az amerikai kapuba. A harmad utolsó két percében az amerikaiak beszorították az oroszokat, volt is kisebb-nagyobb lehetőségük, de gólt nem tudtak lőni Vaszilevszki kapusnak.

Az orosz fölény nem csak a jégen, de a lelátón is megmutatkozik: az orosz szurkolók hangja elnyomja az amerikai éljenzést.

Ami az amerikaiaknak nem sikerült az első harmad végén, összejött a 2. elején. Brady Skjei megpattanó lövésével szépített az USA. Ezután magasabb fokozatra kapcsoltak a csapat, gyors játék és kemény, de szabályos párharcok voltak jellemzőek a következő percekre.

Az az első két harmadból is leszűrhető volt, hogy ez nem Ovecskin vb-je. A lövései sem voltak túl pontosak, és a kapu előtt sem tudott hatékony lenni. Aki viszont dicséretet érdemel, az amerikai Cory Schneider kapus, aki több nagy védést is bemutatott a második felvonásban.

A 3. felvonás nagy amerikai helyzetekkel indult, ám a gólt az oroszok szerezték. Guszev és Kaprizov ment 2 az 1 ellen kapura. Utóbbi passzolt, előbbi lőtt gólt - 3:1.

Az amerikaiak egyik legjobbja Johnny Gaudreau volt, aki lőtt, cselezett és bátran beleállt a test test elleni párharcokba is. A gólt mégis egy másik calgarys játékos, Noah Hanifin szerezte - 3:2. A nagy reménység, Jack Hughes hosszú idő után ismét pontnak örülhetett a kanadai táblázaton. Ám nem sokáig, hisz egy gyors kontra végén Grigorijenko módosította az állást - 4:2.

Az amerikaiak 3 és fél perccel a vége előtt levitték a kapusukat, aminek meg is lett az eredménye: Alex Debrincet tartotta életben az amerikai reményeket - 4:3. Ám több gól már nem született, mert Zach Waranski még pár centivel a gólvonal előtt elért egy kapura emelt orosz pukkot, így 9085 néző előtt győztek az oroszok. 

A csütörtök délutáni negyeddöntőben Kanada a svájciakat győzte le drámai körülmények között: az egyenlítő gól 4 tizedmásodperccel a vége előtt született, a hirtelen halálban pedig a kanadaiak beütötték a győztes találatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?