Az egység diadala a női kézi-vb-n

A férfiak januári világbajnoki címe után vasárnap este a nők is aranyérmet szereztek, ezzel Franciaország átvette az uralmat a világ kézilabdá-zásában.Utoljára 1982-ben fordult elő, hogy egy ország női és férfiválogatottja is világbajnok legyen ugyanabban az évben.

A férfiak januári világbajnoki címe után vasárnap este a nők is aranyérmet szereztek, ezzel Franciaország átvette az uralmat a világ kézilabdá-zásában.

Utoljára 1982-ben fordult elő, hogy egy ország női és férfiválogatottja is világbajnok legyen ugyanabban az évben. A szovjetek akkori sikerét most a franciák ismételték meg, ráadásul mindkét esetben Norvégiát győzték le a döntőben – a nők a vasárnap esti, izgalmas meccsen 23:21-re.

Megvolt az összhang

„Ez az arany számomra a munkám megszentelését jelenti. Csodálatos pillanatnak lehettem a részese, tökéletesen felkészültünk, mindenki azt nyújtotta, amit vártam, amit megbeszéltünk. Nem tagadom, elérzékenyültem, hiszen 14 év után lettünk ismét világbajnokok. Tökéletes volt az összhang az edzői stáb és a játékosok között” – nyilatkozta Olivier Krumbholz szövetségi kapitány.

„Tisztában voltunk azzal, mit kell játszanunk a hatvan perc során. Pontosan tudtuk, mit csinál majd az ellenfél, hogy nekünk arra hogyan kell reagálnunk. Minden pályára lépő játékosunk tartotta magát a megbeszéltekhez, ez az egység volt a legnagyobb erősségünk” – erősítette meg a balszélső Siraba Dembélé is.

Mindez a torna egészére is igaz, mert míg a norvégok (egy svédek elleni kisiklástól eltekintve) végig hengereltek a világbajnokságon, a franciák a kieséses szakaszban legfeljebb háromgólos győzelmeket arattak.

Betliző kapusok

Norvégia a negyeddöntőben tönkreverte az olimpiai bajnok oroszokat (34:17), az elődöntőben pedig a hollandokat (32:23), a fináléban viszont mindössze 21 gólig jutottak Nora Mörkék. Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány szerint azonban nem ez volt elsősorban a vereség oka: „A legnagyobb problémát a kapusok közötti különbség jelentette, nálunk nem jöttek a bravúrok, Amandine Leynaud viszont nagyszerűen védett. Ez döntő jelentőséggel bírt. A vébén talán a franciák védekezése volt a legjobb, bár mi sem lehetünk elégedetlenek, hiszen csupán 23 gólt kaptunk a döntőben.” Norvégia ezzel is tovább folytatta remek sorozatát: az elmúlt 11 év világversenyei közül csak a 2013-as vb-n nem állt a dobogón. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?