Az angol klubfoci megint szép lesz?

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.Taroltak az angol csapatok a Bajnokok Ligájában.

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.

Taroltak az angol csapatok a Bajnokok Ligájában. A Manchester Uinted tavalyi EL-sikere miatt idén öt angol klub indult a BL-ben, és ezek közül négy nyert, egy ikszelt a nyitányon. Kedden a Chelsea és a Manchester United örülhetett, szerdán pedig győzött a Manchester City és a Tottenham, egyedül a Liverpool veszített pontokat (hazai pályán 2:2 a Sevillával szemben).

A Pool is jó meccset játszott, némi szépséghiba, hogy Mohamed Szalah a gólja előtt szabálytalankodott. Igaz, Roberto Firmino meg kihagyott egy tizenegyest, úgyhogy ez fifty-fifty.

A Manchester Citybe már nehéz lenne belekötni, a Pool elleni hétvégi 5:0 után szerdán 4:0-ra győztek a világoskékek a BL-be huszonöt év után visszatérő Feyenoord ellen. (Elég szomorú látni, hogy az egykori európai másodvonal hogyan esik vissza a futottak még kategóriába. Kedden a Celtic kapott hazai pályán egy ötöst a PSG-től, másnap a Feyenoord…) A City viszont talán végre szintet léphet: Guardiola csapata a rotterdamit megelőző hat idegenbeli BL-meccsén nem tudott nyerni, és összesen 14 gólt kapott. S akkor még ott a Tottenham Hotspur, amely 3:1-re verte nagyon fontos meccsen a Dortmundot (a csoport harmadik gigásza a Real Madrid). A londoni meccsen negyedóra alatt kialakult a 2:1-es állás, az őrült rohanás ezután sem hagyott alább, csak a gólok száma csökkent.

Az angolok örülhettek, az olaszokkal viszont megint nagy gond van. Láttuk a Juventust szétesni Barcelonában, s aki látta a Roma–Atlético meccset, az tudja, ha nincs Alysson kilenc (!) védése, akkor a Roma is simán kikap hazai pályán. Szerdán a Napolin volt a sor, amely tavaly a Dinamo Kijev elleni idegenbeli győzelemmel kezdte a csoportkört. Az ukrajnai kirándulás ezúttal rosszabbul sült el, a Sahtar 2:1-re legyőzte az olasz csapatot. Ráadásul megérdemelten, az olaszok csak tizenegyesből tudtak szépíteni, méghozzá egy teljesen jogtalan tizenegyesből. Az olaszokat maximum az UEFA vigasztalhatta, egy korábbi döntés értelmében jövőre négy olasz csapat is indulhat a Bajnokok Ligájában – lesz hová fejlődniük a kluboknak, ha nem akarnak rendszeresen leégni Európában.

Jó hír, hogy szerdán két magyar futballista is pályára lépett a BL-ben. Gulácsi Péter végigvédte az RB Leipzig–Monaco mérkőzést, amely 1:1-gyel zárult. A németek elégedettek az iksszel, a Monaco tavaly mégiscsak elődöntős volt – a meccs azonban kissé csalódást okozott, a két szupergyors együttestől kicsit nagyobb szenvedélyt vártunk. Alighanem jól döntött a nyáron Sallai Roland is, aki a teljesen reménytelen (és a Serie B-be zuhanó) Palermót hagyta ott a ciprusi APOEL kedvéért. Sallai már az első bajnokiján nagy gólt lőtt, a Real Madrid elleni BL-mérkőzésen pedig kezdőként lépett pályára a Bernabéuban. Hatvan percet kapott, tizennégyszer passzolt, ő maga pedig elégedett volt a játékával. Hát akkor oké.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?