Attila már kibírja a kilencven percet

Németh Lívia (a sportrajongók lánykori nevén, Koday Líviaként ismerhetik) és Németh Krisztián sportolóként sok feledhetetlen pillanatot élhetett már át.

Németh Lívia (a sportrajongók lánykori nevén, Koday Líviaként ismerhetik) és Németh Krisztián sportolóként sok feledhetetlen pillanatot élhetett már át. Lívia a kézilabda-válogatott és a bajnok Šaľa hálőőreként, Krisztián a dunaszerdahelyi és a rimaszombati futballcsapat hátvédjeként tapasztalhatta meg a győzelem örömét. Mindketten azonban egybehangzóan állítják, kisfiuk születése nem hasonlítható semmiféle sportsikerhez. Krisztián és Lívia Dióspatonyból származik, falubéliként gyakran látták egymást. A barátságból szerelem lett, majd nyolc év után házasság. Március elsején pedig megszületett kisfiuk, Attila.

„Érdekes, hogy az ultrahangvizsgálatok alapján azt mondták, kislány, de mi mindketten éreztük, fiunk lesz. A névadás körül nem voltak viták, mindenképpen magyar nevet szerettünk volna” – avat be a részletekbe a gömöriek játékosa.

„Egy nő életében eljön az a pillanat, amikor egyre jobban vágyik a gyerekre. Ezért nem volt nehéz otthagyni a kézilabdát, a sok utazás amúgy is egyre megterhelőbb volt” – mesél a gyermekvállalásról Lívia. Krisztián nem lehetett ott a szülésnél, de a baba érkezésének hírére Rimaszombatból azonnal Vágsellyére sietett, s azóta is legnagyobb rajongója feleségének és a kis Attilának. „Öröm figyelni, bármit is csinál. Futballmegszállott vagyok, a nap huszonnégy órájában a focira gondolok, de Lívi és Attila mellett teljesen kikapcsolódom.”

A kislegényre nem lehet panasz. Hagyja aludni a szüleit, csak néha nyűgös, a kis barátnőjétől kapott, rúdon lefelé ugráló piros egeret pedig órákig elnézné. A színes labdát már most is szereti, rúgótechnikáját zoknija gyakori lerúgásával tökéletesíti.

A ligaújonc hátvédje nem akar minden áron focistát faragni a fiából, de úgy véli, egy egészséges ember számára elengedhetetlen a sport. „A gyerekek legalább kiélik a versenyzési hajlamukat meg a bizonyítási vágyukat. Nem biztos, hogy élsportoló lesz, de sportszeretetünk biztosan megfertőzi őt is.”

A házaspár szabadidejében is a mozgást részesíti előnyben. Gyakran járnak úszni, túrázni, a tévét csak akkor kapcsolják be, ha sportközvetítés van. „Az Eb-t természetesen néztük. A cseheknek szurkoltunk, igazi látványos, dinamikus futballt mutattak be” – mondja a kézilabdakapus, aki a fociban is otthon van, s természetesen férje mérkőzésein is a lelátón szurkol. „Sokkal idegesebb vagyok, mint a saját meccseimen. Kívülről nézni a játékot jóval nehezebb, mint a pályán küzdeni a győzelemért. Szerencsére Attila jól viseli a mér-kőzések hangulatát, legtöbbször alszik. A többi futballistafeleség általában csak a második félidőre jár a gyerek miatt, de Attila kibírja a kilencven percet” – mosolyog Lívia.

A hosszúra nyúlt beszélgetés során mindketten hangsúlyozzák, a családjuk szeretete rendkívül sokat jelent számukra. Ezt a biztonságot szeretnék fiuknak megteremteni ők is, hogy bárhogy is alakul Attila élete, tudja, a szüleire mindig számíthat..

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?