Álomba illő 15 hónap

Gergely István éveken át a szlovák vízilabda-válogatott legjobbja volt, védéseivel őrületbe kergette az ellenfél játékosait. Nem sokkal azután, hogy a Honvéd pólósa lett, úgy döntött, felveszi a magyar állampolgárságot, hogy a világ legjobb együttesében védhessen.

Gergely István éveken át a szlovák vízilabda-válogatott legjobbja volt, védéseivel őrületbe kergette az ellenfél játékosait. Nem sokkal azután, hogy a Honvéd pólósa lett, úgy döntött, felveszi a magyar állampolgárságot, hogy a világ legjobb együttesében védhessen. Az ügyintézés viszonylag zökkenőmente- sen zajlott, így ott lehetett a tavaly nyári világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett a magyar pólóválogatott.

Ezt követően is mindent megnyert Kemény Dénes mesteredző legénysége; természetesen Gergely István is a sikercsapat tagja volt. A vb után két Világliga-győzelem, a Honvéddal bajnoki cím és Euroliga-elsőség, majd pedig az augusztusi, athéni olimpiai aranyérem következett. Ez még nem minden, hiszen Gergely István vízilabdázó a minap magas állami elismerésben részesült, mégpedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta a 28. nyári olimpiai játékokon elért kiemelkedő eredményéért.

Nem sokkal ezután a kispestiekkel németországi edzőtáborba utazott, s Berlinből nyilatkozott lapunknak: „Nem, nem hittem volna, hogy én is a kitüntetettek között leszek. Meglepetés volt a javából! Álomba illő tizenöt hónap van mögöttem. Mindent megnyertem, amit csak lehetett, válogatott és klubszinten egyaránt. Tudom, sokan felkapták a fejüket, amikor meghallották, hogy szombaton a Honvéd vereséget szenvedett az Egertől a Magyar-kupa elődöntőjében. Az ellenfél hónapokon át erre a viadalra készült, mi pedig az olimpia után pihentünk. Ez a sorozat még a múlt évi küzdelmekhez tartozott. ĺgérem, hogy a bajnokságban alaposan elhúzzuk az egriek nótáját...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?