Alistáli 9:0 a győzelmi széria 19. bajnokiján

foci

Zsinórban tizenkilencedik győzelmét produkálta a dunaszerdahelyi VII. liga alistáli éllovasa, a pontvadászat 23. fordulójában 9:0 arányban tarolta le békei ellenfelét. 
 

„Nem a legutóbbi diadalunk számít idénybeli gólrekordnak. Tavasszal, a 15. fordulóban 11:0-ra győztük le a csákányiakat” – ecsetelte a nagy kiugrást Both Róbert, a listavezető csapatvezetője. Az egykor kerületi bajnokságban is megfordult alakulat tavaly szeptember 9-től veretlen, skalpjukkal csupán a vásárútiak büszkélkedhetnek. 


A hajrában kilenc pontért csatáznak a csapatok. Bogyai Krisztián játékosedző védencei három fordulóval az idény befejezése előtt nyolc pont előnnyel vezetik a tabellát, ha ma (17.00) a diósförgepatonyi B csapat elleni idegenbeli bajnokijukon akár csak egy pontot szereznek, bajnoki címet, feljutást ünnepelhetnek. „Három meccset játszunk még tavasszal. Ezeken ugyan egy döntetlen is elég ahhoz, hogy célba érjünk. Elméletileg csupán a csallóközkürtiek előzhetnek meg bennünket. Mivel a trónkövetelőt otthon és idegenben is két vállra fektettük, azonos pontszám esetén is mi végeznénk az élen. Nem kalkulálunk, inkább arra koncentrálunk, hogy megnyújtsuk szériánkat, s veretlenül érjünk célba” – nyilatkozta lapunknak az elvárásokról Bogyai Krisztián. 


Vajon mi áll a sikerek, a szuverenitás hátterében? „A tavalyi szezonhoz képest szakmai téren sokat fejlődtünk. Mi nyertük a kulcsfontosságú meccseket. Vásárúton megvertük magunkat, de a többi összecsapáson taktikailag éretten fociztunk. Mi minden meccsen győzni akarunk. Jó kollektívát alkotunk” – sorolta csapata erényeit a tréner. 


Egy kivételtől eltekintve az alistáliak minden mutatóban a mezőny fölé nőttek. Gólvágóik csupán a legjobb góllövők listáján szorulnak a második és a harmadik helyre. Az élen 32 találattal a csallóközkürti Csikmák Gábor áll, Mandák Imre 27, Bogyai Krisztián pedig 26 gólnál tart. „Tavaly én voltam a gólkirály, de a somorjai STK-fakó megelőzött bennünket. Számunkra a legfontosabb a csapat sikere. Mandák Imi nevében is mondom, feljutóként szívesen gratulálunk Csikmák Gabinak a gólkirályi címhez. Azt is tudni kell, hogy nem vagyunk állandóan a pályán. Gyakran cserélünk. Bő keretünk van, mindenkinek játéklehetőséget kínálok” – fogalmazott Bogyai Krisztián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?