Aki bátyja posztjára tör

Pozsony. Ma egynapos villámlátogatásra érkezik Pozsonyba Ralf Schumacher, a Forma–1-es Williams BMW német sztárja. Né-hányórás ittléte alatt a tollforgatók és a szponzorok képviselői mellett a rajongóival való találkozásra is szán egy kis időt.

Ralf Schumacher a következő szezontól már a McLaren csapatát erősítiTASR-felvételA fiatalabbik Schumacher, akinek eddig még nem sikerült kilépnie idősebb és sikeresebb Michael bátyja árnyékából, családi hagyományként hároméves korában kezdett ismerkedni a gokartokkal, és egész 1993-ig ki is tartott mellettük. Ekkor az ADAC BMW verseny junior kategóriájában tűnt fel, az évet másodikként zárta. Innen egyenes út vezetett a Forma–3-ba, ahol összesítésben szintén begyűj-tött egy második és egy harmadik helyezést. A legmagasabb géposztályban 1997-ben debütált a Jordan pilótájaként, és tehetségét bizonyítva már a harmadik futamon a dobogóra állhatott. A szakértők már ekkor óriási jövőt jósoltak neki, sajnos Ralf tapasztalatlansága az év további részében öröm helyett inkább bosszúságot okozott a csapatnak, tíz alkalommal nem tudta befejezni a versenyt, ebből ötször a kocsit is összetörte. A következő év sem sikerült az elvárások szerint, 14 pontjával mindössze a tizedik helyen zárt, s úgy érezte, eljött a váltás ideje. Új csapatában, a BMW Williamsnél vált igazán kiforrott pilótává, teljesítménye is évről évre javult. Első futamgyőzelmét 2001-ben San Marinóban, éppen a bátyjával vívott ádáz csata után szerezte. Azóta a Forma–1 legnagyobb sztárjai közé emelkedett, már csak a bajnoki cím megszerzésére összpontosít, ennek érdekében a következő szezontól már a McLaren csapatát erősíti, ahol bíznak abban: vele megtörhetik bátyja egyeduralmát.

Ralf Schumacher programja

Péntek, 10.00 érkezés a pozsonyi repülőtérre

11.00 sajtótájékoztató

12.00 ebéd a Carlton szállodában

13.00 találkozás a szponzorok küldöttségével

13.50 találkozás a rajongókkal a Hviezdoslav téren, ahol egész nap Playstation-játékok, vetélkedők és zenekarok várnak a látogatókra. Ralf a versenyek döntőjében is részt vesz, sőt a győzteseknek járó díjakat is ő adja át.

14.30 találkozás a sportújságírókkal

17.00 a látogatás vége, Ralf hazarepül

NÉVJEGYKÁRTYA

Születés helye és ideje: Hürt (Németország), 1975. 6. 30.

Lakhely: Monte Carlo

Testmagasság: 175 cm

Testsúly: 74 kg

Első rajt az F1-ben: 1997, Ausztrália

Első győzelem az F1-ben: 2001, San Marino

F1-es rajtok száma: 115

Elért pontok száma: 235

Győzelmek száma: 6

Pole pozíciók száma: 4

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?