Agresszív égszínkékek

Pozsony. A Slovan–Dubnica meccs első félidejében nagyokat derült a közönség a hazaiak kétballábas, megmosolyogtató, pontatlan futballozásán, annyi labdát adtak el, mint egy sportüzlet egész évben. Viszont felhördült, csodálkozott azon, hogy a könnyű lábú vendégek milyen bátran, kulturáltan támadtak.

Ján Šlahor csak 45 percet játszotTASR-felvételPozsony. A Slovan–Dubnica meccs első félidejében nagyokat derült a közönség a hazaiak kétballábas, megmosolyogtató, pontatlan futballozásán, annyi labdát adtak el, mint egy sportüzlet egész évben. Viszont felhördült, csodálkozott azon, hogy a könnyű lábú vendégek milyen bátran, kulturáltan támadtak. Cseleztek, játszadoztak, gyors kombinációk révén uralták a mérkőzést. Helyenként statisztaszerepre kényszerítették az ideges, ingerült égszínkékeket, akik aztán megelégelték a dolgot, elkezdték „keményíteni” a játékot. Agresszívitásuk azonban rendre tisztátalan belemenéseket szült, amit Kačenga játékvezető – egy ideig – kellőképpen büntetett, később már egyre ritkábban. ĺgy is 33-szor állította meg a hazaiakat szabálytalan szerelés miatt (a vendégeket tizenhétszer). Végeredményben ez a pardont nem ismerő letámadásos labdarúgás eredményezte a Slovan-győzelmet. Na és Róbert Vittek.

Szóval a vendéglátóknak nem nagyon ment a játék, középpályásaik képtelenek voltak megjátszani a két csatárt, Vitteket és Šlahort, alig-alig kaptak támogatást, használható labdát. Nem csoda, hogy a mezőnyben kiválóan futballozó, mozgékony, jól kombináló vendégek megszerezték a vezetést: Doležaj 25 méterről, kapásból leadott váratlan lövése mindenkit meglepve (Prole kapus is elmélázott) a bal alsó sarokban kötött ki (34.). Szünet után Peckót és Šlahort két gyors játékos, Šesták és Obžera váltotta fel, s ez lendületet adott a hazaiaknak, akik megtartva agresszivitásukat hosszú passzokkal mentek előre, fölénybe kerültek és rúgtak két gólt (47., 83.); mindkettő a 20 éves Róbert Vittek (a mérkőzés legjobbja, a gólokon kívül parádés dolgokat művelt) érdeme: az elsőt jó ütemérzékének köszönve lábbal szerezte, a másodikat N. Hrnčár ívelt szabadrúgása után fejjel. Nem könnyű semlegesíteni a jó felépítésű csatárcsillagot, de a góloknál a védők túlságosan is „szabadjára” engedték. Amikor a 88. percben lecserélték, a reflektorok is kialudtak. Minek tovább játszani? De azért befejezték a meccset. Kora este volt...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?