A US Open-győztes Nadal nem gondol Federer rekordjára

New York. A világelső spanyol Rafael Nadal 16.

New York. A világelső spanyol Rafael Nadal 16. Grand Slam-bajnoki címét szerezte meg az amerikai nyílt tenisz-bajnokságon, miután a va-sárnap éjszakai fináléban 6:3, 6:3, 6:4-re legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont.

A két teniszező a US Open fináléját megelőzően négyszer találkozott egymással, s minden összecsapásukat a spanyol nyerte. A 31 éves Anderson már azzal is pályafutása legnagyobb sikerét érte el, hogy elődöntőbe jutott, így Nadal volt a döntő toronymagas esélyese.

Ennek megfelelően a főleg a hatalmas adogatásaiban bízó dél-afrikainak az egész összecsapáson nem volt bréklehetősége. Nadal ellenben minden szettben el tudta venni egyszer ellenfele adogatását, köszönhetően annak (is), hogy nagyon gyakran irányította az ütéseit ellenfele fonákjára, Anderson gyenge pontjára. A spanyol játékos végül két és fél órás csata végén diadalmaskodott 6:3, 6:3, 6:4-re, és megszerezte harmadik bajnoki címét New Yorkban.

„Egyszerűen hihetetlen, ami idén történt. Bajokkal, sérülésekkel és rossz játékkal teli évek után minden összejött. Szuper szerencsés ember vagyok, hogy ennyi jó történt velem idén, szeretem a teniszt, és folytatom, amíg csak tudom. Próbálok egészséges maradni, mert ez a versenyképességem alapja. Ha a fizikai állapotomban ismét változás állna be, és se erőm, se kedvem nem lenne harcolni, akkor visszavonulok. De most még megvan bennem a szenvedély, izgulok minden alkalommal, amikor pályára lépek” – nyilatkozta Nadal.

Az idei Roland Garroson is nyertes Nadalnak ezzel immáron 16 GS-győzelme van, s az örökranglistán továbbra is csak az idén hozzá hasonlóan két nagy tornán nyertes Roger Federer előzi meg 19 elsőségével. „Ez a rivalizálás fontos a sportágunk számára, valamint az én megítélésem szempontjából, de én ritkán gondolok rá – jegyezte meg Nadal. – Rogernek csodálatos szezonja van, és számomra is jól alakulnak a dolgok. Majd meglátjuk, mi történik velünk a jövőben.”

Miután a női világranglistát Garbine Muguruza személyében tegnaptól szintén spanyol játékos vezeti, Nadallal a sportág történetében harmadik nemzet képviselőiként lehetnek egyszerre éllovasok. Korábban ez az amerikaiaknak és a németeknek sikerült. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?