A tabella élére álltak az I. ligás komáromi röpisek

ropi

A komáromi VK Spartak UJS I. ligás férfi-röplabdacsapata a bajnokság 12. fordulójában a hétvégén két remek mérkőzésen diadalmaskodott a VKP SPU Nitra utánpótláscsapata felett. A kettős győzelem azt eredményezte, hogy a Duna-partiak a két meccsen megszerzett 5 ponttal a tabella első helyére ugrottak, s az eddig listavezető nyitraiakat a második helyre szorították.

Mindkét csapat hatalmas elszántsággal vágott neki a bajnoki érem színét is befolyásoló, csaknem ötórás küzdelemnek. Az első mérkőzés első játszmájában a komáromiak voltak egy árnyalattal jobbak. A játékrész fináléjában 18:18-as állás után koncentráltabban és pontosabban játszottak, és 25:22-re nyerték a szettet – 1:0.

A második játszma meghozta a nyitrai választ a komáromiak jó játékára. Elhúzni azonban igazán nem tudtak, mert a hazaiak az erős támadásokat jól blokkolták, és nem ismertek elveszett labdát, s ami menthető volt, mentették. A vendégek aktivitása 15:15-ös állás után erősödött, s ez után már csak a vendégek vezettek és 23:25-tel zártak – 1:1.

A harmadik játszmában nagy offenzívába kezdtek a komáromiak, úgy tűnt, osztálykülönbséggel nyerik a szettet, már 17:9-re vezettek. A vendégek azonban pontokat érő támadásokkal lefaragtak 4-5 pontot a nagy komáromi előnyből, s a szettet 25:20-szal nyerték a Duna-partiak – 2:1. Meglepetés volt a nyitraiak letámadó, gyors játéka a negyedik játszmában. Minden játékelemben feljavultak, s 8:8 után fokozatosan elhúztak, s nagyobb megingás nélkül 21:25-tel fejezték be a játszmát – 2:2.

A negyedik játszma nyomot hagyott a komáromiak önbizalmán, mert a döntő, ötödik játszmában több hibát vétettek, mint a vendégek, akik 1-3 ponttal végig vezettek /6:8, 10:13, 11:14/, a legvégén azonban megbotlottak. 11:14-es állás után a komáromiak hatalmas akarással és pontos játékkal 14:14-re egyenlítettek, és az utolsó két pontot is ők szerezték. A játszmát 16:14-re nyerték, a meccset pedig 3:2-re. 

A második mérkőzés nem egész egy óra múlva kezdődött, nem kevesebb izgalommal, mint az első. A játék minősége és a csapatok lendülete, győzni akarása is megmaradt. A 3:1-es (25:22, 25:22, 22:25, 25:22) komáromi győzelem jelzi, hogy a második meccsen a komáromiak fölénye nagyobb volt, mint az első meccsen, de könnyű korántsem, amit mind a négy játszma szoros eredménye igazol. Érdekesség, hogy minden játszma 25:22-vel végződött, de lényeges, hogy a harmadik játékrészt a nyitraiak nyerték 25:22-re.

A komáromiak kettős győzelme megnyitotta az utat a bajnoki cím megszerzéséhez, ahhoz azonban a 13. fordulóban le kellene győzni a 7. helyen tanyázó pozsonyiakat. A hétvégi mérkőzéseken a lelkes és hálás közönség élvezetes röplabdázást láthatott, s meggyőződhetett arról, hogy Komáromban a röplabdázás jövője nem forog veszélyben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?