GALÉRIA: A Slovan elleni döntetlennel maradt az első helyen a DAC

A Slovan elleni döntetlennel maradt az első helyen a DAC

Küzdelmes mérkőzést hozott a Fortuna Liga őszi szezonjának legnagyobb rangadója, amelyen a DAC 1:1-es döntetlent ért el a Slovan ellen a MOL Arénában, így megőrizte első helyét a tabellán.

Annak ellenére, hogy a Slovan a mérkőzés elhalasztását kérte amiatt, hogy a csapatból 14-en megfertőződtek koronavírussal (amibe a DAC nem egyezett bele, így a Ligás Klubok Uniója nem halaszthatta el a mérkőzést), vasárnap délután szinte a legerősebb kezdőjével lépett pályára a MOL Arénában. A pozsonyiak szakmai stábja azonban kétségkívül hiányos volt, sem a vezetőedző, a szlovén Darko Milanic, sem pedig az asszisztense, Novica Nikcsevics nem volt jelen, a helyüket a juniorok edzője Stanislav Moravec és az ő asszisztense Németh Szilárd vette át a kispadon, legalábbis papíron. Gyakorlatban nagyon úgy festett, hogy ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan elnöke vezette a csatába a pozsonyiakat. Már az első pillanattól kezdve biztatta az övéit, miközben idegesen járkált felalá a kispad előtt. A mérkőzés után újságírói kérdésre azt is elismerte, hogy semmilyen edzői licenccel nem rendelkezik.

Aktív Weiss

Az első 10 percben szinte egyáltalán nem volt folyamatos a játék, apró szabálytalanságokkal tördelte mindkét csapat a játékot. Először a Slovan került helyzetbe, de Cavric nem ért el egy lefejelt labdát, majd a túloldalon Divkovic és Schäfer volt aktív, helyzetet azonban egyikük sem tudott kidolgozni. Támadásban aktív volt a Slovan bal oldala. Vladimír Weiss beadását Dominik Kružliak az utolsó pillanatban rúgta ki szögletre Zan Medved elől. Az ellentámadásból Njie tüzelt, de Greif kapus könnyedén védte a lövését.

A 22. percben Schäfer addig ügyeskedett a Slovan tizenhatosának vonalán, amíg eljutott lövésig, de a labda elkerülte a vendégek kapuját.

A 26. percben vezetéshez jutottak a vendégek: ismét Weiss húzta meg a bal oldalon, lerázta magáról Blackmant és rutinosan laposan erőből lőtte be középre, a labdába pedig Dominik Kružliak olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az védhetetlenül vágódott Martin Jedlička kapujába – 0:1.

Galéria

Balic-bomba

A 32. percben Nono kaszálta el Kalmár Zsoltot, amiért a Slovan játékosa sárgát, a DAC pedig jó helyről szabadrúgást kapott. Amit picit meglepő módon ezúttal Andrija Balic vállalt el, és tekert a sorfal fölött, a kapufa segítségével Greif hálójába – 1:1. A középkezdés után a magyar középpályás Holman Dávid veszélyeztetett, de a lövését az utolsó pillanatban blokkolták. Majd Cavric lódult meg a pálya jobb oldalán, a beadásába ezúttal Njie ért bele veszélyesen, de a labda a kapu fölé pattant. A 39. percben Kružliak állította meg szabálytalanul a vendégtámadást, amit sárga lappal büntetett Kráľovič játékvezető. Nono állt a labda mögé, az ő lövése is veszélyes volt, csak kicsivel kerülte el Jedlička kapuját.

A félidő vége előtt Balic villant ismét, veszélyesen lőtt kapura, Greif csak maga elé tudta paskolni a labdát, de a sárga-kékek támadói közül senki nem érkezett a kipattanóra.

Jó iramú első félidő volt, amelyben a gól mellett mindkét csapatnak akadtak helyzetei. Rangadóhoz méltóan pedig a feszültség sem hiányzott a pályáról, ami szerencsére csupán pár szóváltásba torkollott, durvaságba nem.

Divkovic felébredt

A második játékrész Slovanhelyzettel kezdődött: De Marco lőtte be a labdát középre, amely végigsuhant az egész hazai tizenhatoson, míg a másik oldalon Cavric lőhetett teljesen egyedül, de a kapu fölé durrantott. Ahogy a meccs elejét, úgy a második félidőt is aktívabban kezdte a Slovan.

Az első félidőben a kissé elveszett Divkovic játszott össze Schäferrel, aki még az alapvonal előtt be tudta adni a labdát Ramíreznek. A venezuelainak egy védővel a nyakán is sikerült kapura fordulnia, de a lövését Greif védte. Pár perccel később ismét Divkovic volt a főszereplő. Ezúttal a partvonal mellől tekert veszélyesen kapura egy szabadrúgást, Greifnek kellett a kapu fölé paskolni. A szöglet már nem volt veszélyes. Ezután a helyzet után leginkább a mezőnyben folyt a játék, egyre több volt a szabálytalanság, ifj. Kmotrík pedig egyre hangosabb volt a vendégek kispadján.

A 70. percben De Marco kapott sárgát, amiért Blackmant alig egy méterrel a vendég tizenhatos előtt buktatta. Begyakorolt figura jött, Blackman lőtt kapura, amely egy vendégjátékoson megpattant, így tudott Kružliak kapura fejelni, de a labdát ujjheggyel Greif kitolta, Kalmár pedig már nem jutott lövéshez. A következő támadásnál Kalmárék kezezést reklamáltak a Slovan tizenhatosán belül, de a Kráľovič bíró sípja néma maradt.

A másik oldalon Moha érkezett egy veszélyes Cavric-beadásra, azonban kézzel vette le a labdát. Kalmár végzett el egy cseles szabadrúgást, a figura végén Ramírez rosszul találta el a labdát.

A félidő második felében egyértelműen a DAC dominált, azonban a Slovan kontráiban végig ott rejtőzött a veszély. Az utolsó tíz percre mindkét oldalon sok lett a pontatlanság, így helyzeteket sem tudtak kialakítani a csapatok. A DAC mégis eljutott egy szabadrúgásig, amit ezúttal Kalmár végzett el. A lövése veszélyesen csapódott, Greif azonban a helyén volt. Meglepő módon Bernd Storck csak a 90. percben szánta el magát a cserére, Divkovic helyére Andrej Fábry állt be. A ráadásban Njie lőtt kapura, ám a lövését ezúttal nem Greif, hanem a Slovan védői blokkolták.

Ez volt a rangadó utolsó megmozdulása, az ősz slágermeccsén: DAC–Slovan 1:1. Így a táblázaton semmi sem változott. A DAC 2 ponttal továbbra is vezeti a bajnokságot a Slovan előtt.

Győzni kellett volna

„Domináltuk a mérkőzést, több helyzetünk is volt, igaz, nem voltak nagy ziccerek, de meg kellett volna nyernünk a meccset – mondta a lefújást követően a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt. – Ennek ellenére gratulálok a csapatnak, végig mentünk a győzelemért. Az egész meccsen azt csináltuk, amit hét közben megbeszéltünk. Megvoltak a lehetőségeink, a Slovan hősiesen védekezett, de mi voltunk a jobb csapat. Minden szempontból mi játszottuk a focit, voltak lehetőségeink, amit máskor be kell lőnünk. Egy nagy rangadó volt.”

Kalmár Zsolt azt is elmondta, hogy végül örült annak, hogy a Slovan a legerősebb összeállításban érkezett Dunaszerdahelyre, mert így egy erős csapattal mérhették össze magukat. Majd hozzátette, sajnálja, hogy mégis szurkolók nélkül került sor a rangadóra, hiszen szombaton is látszott a Ferencváros–Újpest derbin, hogy milyen hangulatot tudnak teremteni a szurkolók.

„Jó meccs volt, hiszen a Slovan is erős csapattal lépett pályára. Látszott, hogy a bajnokság két legjobb csapata mérkőzött meg egymással. A játékosok mind jó teljesítményt nyújtottak, ha valakit ki kell emelnem, akkor az Njie lenne, aki a fiatal kora ellenére érett játékot mutatott. Egy kis szerencsével nyerhettünk is volna” – értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Bernd Storck, aki hozzátette, meglepődött, hogy ifj. Kmotrík vezette a Slovan csapatát, hiszen hazájában csak az ülhet le a kispadra, aki szükséges licenccel rendelkezik.

A DAC jövő héten idegenben a Sereď csapatával játszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?