A Portsmouth az új kérő

Tököli Attila, a Ferencváros futballcsapatának válogatott csatára Angliába utazott: a magyar bajnokság kétszeres gólkirálya két napon át a Premier League-ben szereplő Portsmouth együttesénél vesz részt próbajátékon.

„Szerdára virradóra faxüzenet érkezett a futball-részvénytársasághoz, amelyben az angol csapat próbajátékra invitálja Tököli Attilát” – mondta Furulyás János, az FTC Rt. igazgatóságának elnöke. Az angliai szerződés aláírását a válogatott szereplések száma nehezítheti: brit földön munkavállalási engedélyt az az Európai Unión kívüli futballista kaphat, aki hazája nemzeti együttese fellépéseinek 75 százalékán pályára lépett az elmúlt két esztendőben. Tökölinél ez a mutató „csupán” 62 százalék. Mindazonáltal úgy hírlik, ez a szabály sem kikerülhetetlen... Ha létrejön az üzlet, Kozma István liverpooli korszakát követően Tököli lehet az első magyar futballista, akit élvonalbeli angol klub szerződtet. A tavaly az élvonalba felkerülő gárda a múlt évben egyébként nem kevesebb mint húsz futballistát igazolt (az újoncnál szerepel a cseh Patrik Berger és a veterán Teddy Sheringham is), de egyelőre csak a Premiership 17., még éppen nem kiesőhelyén rostokol.

„Valóban igaz az, hogy egy Premier League-ben szereplő klub kétnapos angliai tartózkodásra invitált – erősítette meg Tököli közvetlenül elutazása előtt. – Furcsa helyzetben vagyok, hiszen a megkeresés azt követően érkezett, hogy végre eldőlt, a tavaszi idényt szándékaimnak megfelelően a Fradiban játszhatom le. Korábban szóba kerültek külföldi megkeresések, de én mindvégig úgy készültem, hogy tavasszal a Fradival próbálok bajnoki címet szerezni. Az angol klub két napra hívott, ez alatt két edzésen és egy orvosi vizsgálaton kell részt vennem. Tisztában vagyok vele, hogy sokan szeretnék, ha a Fradiban maradnék, legutóbb pont az ftc.hu olvasóinak jelentős része szavazott így, de az ügyben nem csak én döntök.” (ftc.hu, NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?