A legrosszabbkor jött Saláta térdsérülése

Saláta Kornél, a pozsonyi Slovan középhátvédje vasárnap a DAC elleni bajnoki mérkőzés (1:1) elején térdsérülést szenvedett, és el kellett hagynia a pályát.

Saláta Kornél, a pozsonyi Slovan középhátvédje vasárnap a DAC elleni bajnoki mérkőzés (1:1) elején térdsérülést szenvedett, és el kellett hagynia a pályát. A 32 éves, negyvenszeres válogatott futballistával beszélgettünk.

Hogyan sérült meg?

A tizedik percben a dunaszerdahelyi Šafranko elől elrúgtam a labdát, és ezután a bal térdemre estem. A földet érést követően nagy fájdalmat éreztem, nem akartam kockáztatni, ezért cserét kértem. Később bedagadt a térdem, vér vagy víz van benne.

Mit mondanak az orvosok?

Kedden délután egy dunaszerdahelyi magánklinikán mágneses rezonanciás vizsgálaton voltam, amelynek eredményét szerdán (ma) küldik el. Megvizsgálták a térdemet, és az erről készült CD-t átadtam a kluborvosnak. Sajnos, még nem tudom, meddig nem futballozhatok, remélem, hamarosan visszatérhetek a zöld gyepre.

Hogy érzi most magát?

Talán valamivel jobban…

Miként látta a DAC elleni meccset?

Jobbára mezőnyjáték jellemezte a küzdelmes találkozót, mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt, így a kilencven perc alatt kevés lehetőség adódott. Összességében igazságos eredmény született.

A Slovan négy forduló után 8 ponttal a harmadik helyen áll a bajnokságban. Miként értékelik a klubvezetők a csapat eddigi teljesítményét?

Elégedetlenek, csakúgy, mint mi, játékosok. Egyértelműen több pontra számítottunk, nagy kár a senicai döntetlenért, azt a meccset simán kellett volna hoznunk. Mostantól rázós derbik következnek, sorrendben a nagyszombati, a podbrezovái, a trencséni, a rózsahegyi, majd a zsolnai együttes vár ránk. Ha ott akarunk lenni a bajnoki címért vívott küzdelemben, akkor ezeken a fontos összecsapásokon nem betlizhetünk.

Bő két hét múlva a szlovák válogatott sorsdöntőnek ígérkező vb-selejtezőn Szlovéniát fogadja. Martin Škrtel és Ján Ďurica eltiltás miatt nem játszhat, így nagy volt az esély, hogy kezdő lesz Nagyszombatban.

A sérülés sosem jön jókor, de most a legrosszabbkor váltam harcképtelenné. Ján Kozák szövetségi kapitány asszisztense, Štefan Tarkovič már vasárnap este felhívott, és kért, hogy amint megtudom a kényszerpihenő hosszát, azonnal jelezzem neki. Sajnos, a jelenlegi állás alapján kevés a sanszom arra, hogy pályára lépjek a szlovénok ellen.

Úgy tűnik, a nyáron az Internazionaléhoz igazolt Milan Škriniar lesz az egyik középső védő. Játszott már vele a hátvédsor tengelyében?

Mérkőzésen még nem, de az edzéseken már többször is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?