A legek birkózóéve Dunaszerdahelyen

Adventi hangulatban zajlott a csallóközi város hírnevét öregbítő, szabadfogásra szakosodott, de mindkét fogásnemben jeleskedő Dunaszerdahelyi Birkózóklub jutalmazással egybekötött hagyományos évértékelője.Egyértelmű: a helybeli sikersportág versenyzői 2017-ben is remekbe szabott eredményeket produká

Adventi hangulatban zajlott a csallóközi város hírnevét öregbítő, szabadfogásra szakosodott, de mindkét fogásnemben jeleskedő Dunaszerdahelyi Birkózóklub jutalmazással egybekötött hagyományos évértékelője.

Egyértelmű: a helybeli sikersportág versenyzői 2017-ben is remekbe szabott eredményeket produkáltak. „Klubunk újkori történelmében még sosem voltunk ennyire sikeresek. A korosztályos országos bajnokságokon mindkét fogásnemben összesen negyvenkét dobogós helyezéssel kerültek rivaldafénybe versenyzőink. Míg tavaly csupán hét bajnoki elsőséget szereztek, idén már tizenhét bajnoki címmel büszkélkedhetünk. További tizennyolc ezüst- és hét bronzéremmel gyarapítottuk gyűjteményünket. Szabadfogásban tizenkilenc esztendőt kellett várnunk arra, hogy újra bajnokunk legyen a felnőttek mezőnyében. Utcahosszal utasítottuk magunk mögé legnagyobb riválisainkat, első ízben szereztünk csapatbajnoki elsőséget a kerületi szabadfogású diákligában. Rangos külföldi tornákon öregbítettünk klubunk és városunk hírnevét” – ecsetelte évértékelőjében a remekbe szabott sikereket Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

„Természetesen arra is büszkék vagyunk, hogy ebben az évben már hat birkózónk került be az országos válogatottba. Megjegyzem, tavaly csupán ketten voltak. A világbajnokságon a kadett Bacsfai Réka és az U23-as Juhász Mária, kontinensviadalon pedig az U15-ös Gaál András, valamint három junior, ifj. Gaál Attila, Hakszer Balázs és Bürsöly Gergely tüsténkedett címeres mezben” – folytatta a sort a dunaszerdahelyiek trénere, id. Gaál Attila, az országos kadettválogatott edzője.

A dunaszerdahelyi tisztségviselők sportdiplomáciai sikereikről is tájékoztattak. „A szakági szövetség vezetősége a közelmúltban arról döntött, hogy a jövő évben Dunaszerdahelyen szabadfogású birkózóközpontot hoz létre, mely a nyugat-szlovákiai klubok tehetségeinek kínál lehetőséget a közös edzésekre, edzőtáborozásokra. Bővültek nemzetközi kapcsolataink. Nagy előrelépésnek számít, hogy decemberben két válogatott birkózónk, nevezetesen Hakszer Balázs és ifj. Gaál Attila az oroszországi Vlagyikavkazban edzőtáborozik. Arra is jó esélyt kínálkozik, hogy időszakonként orosz edző is besegít a nálunk végzett szakmai munkába” – fűzte tovább a gondolatsort az elnök, aki nyomatékosította, hogy a sikerekben nagy szerepet vállalt a városi önkormányzat, az elkötelezett szponzorok és a rendezvényeken besegítő szülők.

„Éremesőnk záloga edzőink, id. Gaál Attila, Hakszer Tibor és Vajas József magas szintű szakmai munkája, elhivatottsága. Hakszer Tibi bácsi a kitartás, a klubhűség jelképe, négy évtizede foglalkozik a birkózópalántákkal Dunaszerdahelyen. Neki köszönhetően nem került a süllyesztőbe Dunaszerdahelyen a birkózás” – jellemezte a rangidős szakembert Hakszer Roland. „A birkózás az életem. Ha egészségem engedi, a jövőben is számíthattok rám” – ígérte elérzékenyülten a jókai származású hetvenéves Hakszer Tibor.

A rendezvény kicsúcsosodását a 2017-es év dunaszerdahelyi birkózója ankét ünnepélyes eredményhirdetése jelentette. A fiatalabb diákoknál Bazsó Marek, az idősebb diákoknál Gaál András, a kadettoknál Csörgő László és Csörgő Tamás, valamint a junioroknál és az U23-as korosztályban Bürsöly Gergely, Hakszer Balázs és ifj. Gaál Attila, a lányoknál pedig Bacsfai Réka és Juhász Mária végzett az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?