Sport

A KFC a hosszabbításban döntötte el a meccset

A komáromi KFC 1:0-ra győzött a tavaly még az élvonalban szereplő Podbrezová ellen a II. labdarúgóliga 5. fordulójában, a győztes találatot Varjas a 90. percben szerezte.
Jóba Mihály

2019. augusztus 18. 18:11

Varjas az utolsó pillanatokban döntötte el a meccset ⋌(Fotó: youtube.com)

Jó fociból mindkét oldalon keveset lehetett látni ezen a mérkőzésen, de a hazaiak szemszögéből igaznak bizonyult a mondás: minden jó, ha a vége jó. Megközelítőleg két azonos játékerejű együttes csapott össze ezen a meccsen, amelyen az árnyalattal aktívabb hazaiak megérdemelten nyertek.


Az első félidőben a játék javarészt a két tizenhatos között zajlott, a támadásokat ritkán fejezték be lövéssel a játékosok. A hazaiak nagyobb aktivitását jelzi azonban, hogy volt két kisebb gólhelyzetük. A 21. percben Pinte jó érzékkel indította az örökmozgó Bayemit, aki 17 méterről lőtt a bal alsó sarok mellé. A Duna-partiak igyekezete látható volt, de a hatékonyság elmaradt. Az első félidőben háromszor találták el a kaput. A 37. percben Varjas indította a gyors Pittnert a jobb oldalon, a komáromiak kilencvenhetese két csellel betört a tizenhatosra, s éles szögből, mintegy 8 méterről a rövid sarokra bombázott, de a vendégek kapusa bravúrral hárított. A podbrezováiak sok adogatással ritkán jutottak a komáromi kapu közelébe, mindössze háromszor próbálkoztak lövéssel, de Ásványi kapusnak különösebben beavatkoznia nem kellett.
A több mint hatszáz szurkoló a második félidőben várta a támadóbb, gólra törő játékot, de a játék képe nem változott. Mindkét oldalon sok volt az adogatás, gyakran oldalra is, sőt a kapusoknak is gyakran hazagurítgattak. 


A Duna-partiak a második játékrészben is aktívabbak voltak, de helyzetbe ők is ritkán kerültek. Bayemi néhányszor megkeverte a vendégek védelmét, de néha egy csellel többet csinált a kelleténél, így lövéshez ritkán jutott. A 60. percben Končal 25 méterről szabadrúgásból veszélyeztetett, de lövése néhány centiméterrel a léc fölé szállt. A 73. percben a hazaiak csaknem megszerezték a vezetést. Marcel Ondruš középhátvéd megunta a támadók tanácstalanságát, s Mikeš jobb oldali szabadrúgásánál odalopakodott fejelni, ám a léc alá tartó fejesét a vendégek kapusa a kapu fölé tolta. Pár perccel később Ondruš egy szögletnél ismét felfutott, a labda a védők lábáról elé pattant, egyből lőtt, s éles lövését a kapus a kapufára tenyerelte, ahonnan a mezőnybe pattant. 
A komáromiak győztes gólját a hosszabbítás hozta meg. A 92. percben Mikeš fejre érkező szögletét a fiatal Varjas a védők fölé emelkedve a bal alsó sarokba bólintotta – 1:0. 
Ez 3 pontot jelentett a komáromiaknak, akik 10 pontjukkal a negyedik helyről várják a hatodik fordulót a poprádiak ellen.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?