A kapus hátat fordított a tizenegyesnek, eltiltották

<p>Kétéves eltiltással sújtottak két vietnami labdarúgót, mert sajátosan reagáltak egy általuk igazságtalannak vélt bírói döntésre.&nbsp;</p>

Az eset, amely a büntetést eredményezte, múlt hétvégén történt, amikor a Ho Shi Minh City csapata a Long An elleni találkozó utolsó perceiben, 2:2-es állásnál büntetőt kapott. A vendégek játékosai, akik nem értettek egyet az ítélettel, lesétáltak a pályáról. Később ugyan visszatértek, de előbb kapusuk, Nguyen Minh Nhut hátat fordított a lövésnek, majd simán értékesített tizenegyest követő középkezdés után a mezőnyjátékosok szoborként álltak a pályán, így a hazai csapat két további találatot ért el, 5:2-re alakítva a végeredményt. Az első gólnál a kapus bukfencet vetett kifutás helyett, a másodiknál pedig messzire elhagyta a kaput a támadóval ellentétes irányba.

A vietnami szövetség indoklása szerint a kapus Minh Nhut és a csapatkapitány Huynh Quang Thanh „megzavarták a mérkőzést, nem tisztelték a játékvezető ítéletét, tettükkel pedig komolyan ártottak a vietnami szövetség hírnevének és becsületének”, ezért tiltják el őket 24 hónapra.

A Long An vezetőedzője, Ngo Quang Sang – a klub elnökéhez hasonlóan – hároméves eltiltást kapott.

A Long An hat forduló után sereghajtó a tizennégy csapatos vietnami bajnokságban, a Ho Chi Minh City a 8. helyen áll. 

A büntető 4:45-nél, utána következik a két gól:

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"266633","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?