A FIFA elnöke szerint türelmesnek kell lenni a szurkolók visszaengedésével

Gianni Infantino

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány után hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

„A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan, viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba” – fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián.

Infantino hozzátette, a továbbiakban is „fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan” folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

„Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra” – jelentette ki a FIFA elnöke.

Infantino arról is beszélt, a nemzeti sportági szövetségekkel folytatott online párbeszédek sorának az a legfőbb célja, hogy „kialakítsunk egy még jobb futballt a jövőben.”

A FIFA-elnök olyan, a koronavírus-járvány ideje alatt ismét felerősödő kérdésekben akar végleges megoldásokat találni, mint a bérkorlátozások, a pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok, vagy a játékosok terheltsége, és a versenykiírások formátuma.

„Ma már nem eldugott, sötét kis hátsó szobákban hozunk kiscsoportos döntéseket. Ezek az idők határozottan lejártak!” – hangsúlyozta Infantino.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?