A Ferencváros telel az élen

A Videoton óriási meglepetésre kikapott Szombathelyen, az FTC legyőzte a Vasast, mint ahogy a Diósgyőr is a Debrecent, nyertes mérkőzés után rúgták ki a Honvéd edzőjét.

A Videoton óriási meglepetésre kikapott Szombathelyen, az FTC legyőzte a Vasast, mint ahogy a Diósgyőr is a Debrecent, nyertes mérkőzés után rúgták ki a Honvéd edzőjét. Ez történt a labdarúgó NB I őszi zárófordulójában.

Hipp nagy sorozata

Talán még a legvérmesebb Haladás-szurkolók és a klub vezetői sem bíztak ebben, hogy ennyire beválik az edzőcsere. Michal Hipp érkezése után ugyan még kikaptak a zöld-fehérek a Balmazújváros otthonában, de utána sorozatban legyőzték a Ferencvárost, a Puskás Akadémiát, legutóbb pedig a Videotont, így öt hét után elkerültek a kiesőhelyről. Nem mellesleg pedig a Haladás arról is „döntött”, hogy a Ferencváros telelhet az első helyen.

Az szinte borítékolható volt, hogy az ősz végére kipukkadt Vasast legyőzi Thomas Doll együttese. Ezen a meccsen nem is borult a papírforma, és ha a vártnál nehezebben is, de a Fradi begyűjtötte a három pontot a 12 egészséges mezőnyjátékost felvonultató angyalföldiekkel szemben.

Győzelem után kirúgás

Van der Meernek nem volt könnyű elfogadtatnia magát a Honvéd szurkolóival (valljuk be, ez egyáltalán nem sikerült neki). A bajnokcsináló Marco Rossit ugyanis olyan imádat övezte Kispesten, ami szinte felülmúlhatatlan. A holland szakember az őszi szezon végére a negyedik helyre vezette csapatát, és valószínűleg már azon gondolkodott, hogyan lehetne télen még ütőképesebbé tenni a Honvédot. Ez azonban már nem az ő feladata lesz, hiszen George F. Hemingway tulajdonos fél órával a Paks elleni sikert követően menesztette a trénert. Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy győztes találkozó után rúgták ki a hollandot, de aki figyelte a kispesti klub belső rezdüléseit, talán nem lepődött meg annyira. Vezetőedző és tulajdonos soha nem tudott igazán egymásra hangolódni. November végén Van der Meernek volt egy érdekes nyilatkozata Hollandiában, amelyben többek között smucignak nevezte Hemingwayt, a kispesti körülményeket pedig 80 évvel ezelőttinek. Ugyan házon belül a felek látszólag elsimították az ügyet, de várható volt, hogy ezzel még nincs vége. Egészen mostanáig.

5 gól, 2 piros

A Videoton veresége mellett a játéknap másik meglepetését a Diósgyőr szolgáltatta azzal, hogy legyőzte az esélyesebbnek hitt Debrecent. Bódog Tamás csapata az első félidőben kiválóan futballozott, a DVSC azonban a szünet előtt visszajött a meccsbe.

Az első félidő lefújása után viszont Ugrai és Jovanovic összeszólalkozott, majd a Loki játékosa ellökte ellenfelét, amiért a játékvezető kiállította. Ráadásul a debreceniek 9 emberrel fejezték be a meccset, mivel a végén Ferenczi is pirosat kapott.

A tavalyi produkciójához képest mindkét csapat nagyot lépett előre, hiszen tavasszal még a kiesés elkerüléséért küzdöttek, decemberben pedig már mindkét gárda a mezőny első felében található.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?