A Fehérvárnak bravúr kell a csoportkörhöz, a Slovanra kötelező feladat vár

slovan

A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében csütörtökön egy-egy magyar és szlovák csapat is harcba száll a csoportkörös szereplésért.

Míg a MOL Fehérvár FC az esélytelenek nyugalmával egy topligás klub ellen játszik a rájátszásban, addig a Slovan egyértelmű esélyesként a bosnyák bajnok ellen vívhatja ki a főtáblára jutást.

Ide bravúr kell

Nagy bravúrra lenne szüksége a MOL Fehérvár labdarúgócsapatának ahhoz, hogy főtáblára jusson, tekintve, hogy a Bundesligában szereplő 1. FC Köln lesz az ellenfele.

A piros-kékek számára ráadásul kifejezetten rosszul sikerült a vasárnapi főpróba, ugyanis kínos, négygólos vereséget szenvedtek a címvédő Ferencvárostól a magyar bajnokságban, így három kör után mindössze három ponttal állnak. Ezzel szemben a német rivális kifejezetten jól rajtolt a Bundesligában: előbb az újonc Schalke 04 gárdáját verte 3:1-re, majd vendégként 2:2-es döntetlent játszott a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipziggel, amely évek óta a német élmezőnybe tartozik.

A bajnoki negyedik helyezettként kupainduló fehérváriak történetük során másodszor mérik össze erejüket német ellenféllel: 1976-ban az UEFA-kupa harmadik fordulójában a Magdeburg 5:1-es összesítéssel bizonyult jobbnak. A bajnoki hetedikként a nemzetközi porondra öt év után visszatérő Kölnnek sincs jó tapasztalata a magyar csapattal, mivel az Újpest 1983-ban kiejtette idegenben szerzett több góllal a KEK második körében.

A Fehérvár az  EKL-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5:3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a Fehérvár elleni párharccal csatlakozik a sorozathoz.

„A Ferencváros elleni találkozó után ki akarjuk javítani a vasárnapi hibáinkat, és bízom benne, hogy ki tudunk fogni egy nagyon jó napot Kölnbenˮ – fogalmazott a klubhonlapnak Artyem Szabanov, a fehérváriak ukrán védője.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A visszavágót egy héttel később Székesfehérváron rendezik, a párharc győztese a csoportkörben szerepelhet.

Motivált a Slovan

A Slovanra a bosnyák Zrinjski Mostar csapata vár. Az égszínkékek 13 évvel ezelőtt már találkoztak aktuális ellenfelükkel a BL-selejtezőben, akkor 4:1-es összesítéssel a pozsonyiak jutottak tovább.

A Slovan az idei BL-selejtezőtől a második fordulóban búcsúzott, miután a Ferencváros 4:1-re győzött a visszavágón Pozsonyban, majd az EL-selejtezőből az Olimpiakosz ejtette ki őket, büntetők után.

„Az Olimpiakosz elleni meccs után szomorúak voltunk, mert mindent beleadtunk, de nem értük el a kívánt eredményt. Nem vesztettük el a hitünket, a liptószentmiklósiaknak öt gólt rúgtunk a hétvégén, ami javított a hangulaton az öltözőben. Egy focista számára nagy élménynek számítanak az Olimpiakosz elleni és ahhoz hasonló meccsek. Ezért lesz nagy motivációnk Mostarban, hogy további remek párharcokat játszhassunk az EKL csoportkörébenˮ – idézi a Slovan honlapja Uche Agbót, a csapat nigériai védőjét.

A bosnyák bajnok a BL-selejtező 1. fordulójában kiesett a Sheriff Tiraspol ellen, az EKL-be kerülve viszont előbb az FK Tiranát, majd a Tobol Kosztanajt is kiütötte, így a csoportkör kapujába került. A mostari csapatban a szlovák futball rajongói egy ismerős arcot is találnak majd, hiszen a klub a múlt héten igazolta le Abdul Zubairut, aki öt éven keresztül erősítette a Fortuna ligás trencséni csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?