„A döntőben bármi megtörténhet”

Ifjúsági olimpián már állt dobogón, és a pjongcsangi játékokon is van keresni-valója. Állítja, eredménytől függetlenül elégedett lesz, s már alig várja, hogy kint le-gyen Dél-Koreában.

Ifjúsági olimpián már állt dobogón, és a pjongcsangi játékokon is van keresni-valója. Állítja, eredménytől függetlenül elégedett lesz, s már alig várja, hogy kint le-gyen Dél-Koreában. Liu Shaoanggal, a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók 19 éves reménységével beszélgettünk.

Milyen érzésekkel várja a pjongcsangi olimpiát?

Szerintem nagyon izgalmas lesz. Korea remek hely, személyes tapasztalataim is vannak róla, nagyon szeretem azt az országot. Alig várom, hogy kint legyünk, és megmutassuk, mit tudunk.

Testvérével, Liu Shaolin Sándorral esélyesként utazhatnak Pjongcsangba, és a váltónak is lehetnek érmes reményei. Ezzel a tudattal könnyebb vagy nehezebb készülni a játékokra?

Szerintem nagyon jó lesz. Az ellenfelek és a szurkolók is ismernek már, tudják, mire vagyunk képesek, ez pedig csak fokozza az izgalmakat.

Milyen eredményt vár saját magától? Mivel lenne elégedett?

Akármi történik, én már boldog leszek, hiszen ott leszek az olimpián. Az a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyt. És ha ott vagyunk a döntőben, ott már bármi megtörténhet.

Dél-Koreának is vannak esélyes versenyzői rövid pályás gyorskorcsolyában, így a közönség leginkább a hazaiakat fogja biztatni…

Ez számomra nem jelent semmi különöset, engem ez nem befolyásol semmiben.

Olimpián még nem járt, ifjúsági játékokon azonban már igen, tavaly ezer méteren bronzérmes lett.

Megpróbálom az összes tapasztalatomat hasznosítani, hogy az ifjúsági olimpián elkövetett hibákat Pjongcsangban már ne ismételjem meg. Mondhatjuk, hogy az ifjúsági olimpia egy jó felkészítő verseny volt számomra.

Mekkora pluszt ad önnek, hogy a testvérével együtt versenyezhet az ötkarikás játékokon?

Nagyon örülök, hogy ő is ott lesz, neki már borzasztóan sok tapasztalata van a játékokról. Remélem, nekem is tud tanácsot adni. Egyelőre még nem kérdeztem erről, majd ha már ott leszünk. Mindenben segítünk egymásnak, az edzéseken is húzzuk egymást.

Mennyit jelentett a pályafutásuk szempontjából, hogy gyerekként 1,5 évet Kínában töltöttek, a sportág őshazájában edzhettek?

Ott kezdtük el az egészet. Tényleg életváltó hely volt, megtanultunk korcsolyázni, ott kezdődött el igazán az életünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?