Sport

A deáki Old Boys diadala Királyréven

Rendes játékidőben veretlenül vette az akadályokat, a fináléig menetelt a címvédő Dream Team, mégsem sikerült tripláznia az Agrostaar Cup kispályás nemzetközi futballtorna kilencedik felvonásán. A deáki Old Boys nyert, büntetőkkel.
Ágh István

2019. július 12. 18:30

A tornaelső deáki Old Boys csapata (Salát Zoltán felvétele)

A királyrévi futballpályán a Dunaszerdahelyi, a Galántai és a Vágsellyei járás tizenkét alakulata csatázott a győzelemért. A résztvevőket a tornát támogató névadó mezőgazdasági üzem, a királyrévi Agrostaar Kft, igazgatója, Szikura Ferenc és a település polgármestere, Agócs Gergely köszöntötte, ezt követően rajtoltak el az összecsapások. A szervezők a csapatokat két hattagú csoportba sorsolták be. A résztvevők előbb a négy pályán körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. A csoportok első négy helyezettje a negyeddöntőben folytatta.

„A csoportmérkőzések során kirajzolódtak a favoritok, a címvédő Dream Team és a vágsellyei ificsapatban nevelődött, jól képzett futballisták alkotta deáki Old Boys alakulata veretlenül vette az akadályokat, a negyeddöntőben és az elődöntőben sem találtak legyőzőre. A fináléban fordulatokban bővelkedő párharc zajlott a trófeáért. Az Old Boys már 2:0 arányban vezetett, de a címvédő egyenlített. Három perccel a vége előtt ismét a deákiaknál volt az előny, de a meccs utolsó percében egyenlített a Dream Team. A büntetőrúgások első szériája is döntetlennel ért véget, a második sorozatban az Old Boys bizonyult jobbnak. Jöttek, láttak, győztek. Először vettek részt a rendezvényen, s a vándorserleggel távoztak. A címvédő két különdíjjal vigasztalódott” – tájékoztatott tornájukról a főszervező Salát Zoltán. 

S bár a királyrévi pálya felett viharfelhők tornyosultak, a futballisták megúszták égi áldás nélkül. A házigazda három kollektívával vett részt a megmérettetésen, az ifikből verbuválódott Young Boys a csoportban zárta a küzdelmeket, az Agrostaar és a Szurkerek a negyeddöntőben búcsúzott. „Nagy pozitívumnak tartom, hogy ezúttal a futballisták nem bírálták, nem vitatták a játékvezetők ítéleteit. Nóvumnak számít, hogy madártávlatból drónnal kameráztuk a meccseket. Visszapörgetve tornasorozatunk filmkockáit egyértelmű: a nézők az eddigi legnívósabb erőpróbát látták. Jövőre jubilálunk, újdonságokkal rukkolunk elő” – értékelt, tervezgetett Salát Zoltán. 

A tornát tombolahúzás, a helyi alapiskolások fellépése színesítette, a végén pedig diszkót rendeztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

Ismét áll a bál a koalícióban: Danko indoklás nélkül törölte Cséfalvay külföldi útját

GALÉRIA: Így nyaralnak a szlovákiai politikusok

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

Legfrissebb galériák
Olvasta már?