A pozsonyi Capitals célja a playoff

Capitals
Pozsony |

A legkisebb költségvetéssel is a playoffot célozza meg a osztrák központú Ice Hockey League-ben (korábban EBEL) a pozsonyi Capitals jégkorongcsapata, amely pénteken Bolzanóban az egyik favorit ellen debütál a bajnokságban

Az első hazai meccset pedig vasárnap játssza a gárda a fővárosi Ondrej Nepela-stadionban, 16.30-tól a névrokon Vienna Capitals ellen. A bécsiek, majd a Dornbirn elleni hazai találkozókon (okt. 10.) is csak szimbolikus 1 euróba fognak kerülni a belépők. 

„Még HC Bratislava néven az volt a célunk, hogy feljussunk az extraligába, és Pozsonynak újra legyen élvonalbeli klubja. Időközben azonban nagyot változtak a dolgok, a Slovan visszatért a KHL-ből, mi viszont így is előre akartunk lépni. A főszponzorunk Ausztriában is terjeszkedni akar, így a két cél találkozott – mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón ifjabb Dušan Pašek, a Bratislava Capitals alelnöke. – Az, hogy annak idején mind a 10 másik résztvevő megszavazta a szereplésünket, megtisztelő, egyúttal pedig kötelez is arra, hogy jól teljesítsünk.” 

Ez alatt pedig a playoffba való bejutást értik Pozsonyban, noha a legkisebb költségvetéssel rendelkeznek. Utóbbi fényében állították össze a játékoskeretet is, Pašek szerint csakis „addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér” . Így minden poszton egy-egy nagy név található a listán: a kapuban a tapasztalt, tíz évig Csehországban légióskodó Peter Hamerlík, a védelemben a felkészülés legeredményesebbje, Karol Sloboda, a csatársorban pedig a KHL-ben is megfordult 38 éves Michel Miklík viszi a prímet. De Dávid Buc, Jakub Suja és Adam Lapšanský is megfordult már a szlovák válogatottban. A bevallottan szlovák játékosokra építő Capitals három légióst igazolt az utolsó pillanatban (az amerikai Mitch Hults, a kanadai Sacha Guimond és a svéd Filip Ahl), akik csak az első tétmeccsen fognak debütálni a csapatban.

„Sajnáljuk, hogy elmaradt a főpróba a besztercebányaiak ellen, így csak öt meccset játszottunk (4 győzelem/1 vereség – a szerk.). Ezek kiegyenlített találkozók voltak, gyors hokival. Amit valószínűleg meg kell még szoknunk, az az, hogy tőlünk jóval könnyebb szívvel állítanak ki játékosokat, mint az osztrák csapatoktól – jegyezte meg Rostislav Čada vezetőedző. – Szerencsére a sérülések elkerültek, a csapatban pedig megvan az egészséges versenyszellem az egyes posztokon. A védőharmadban viszont nagyon sok bulit elveszítettünk, ezen javítani kell, mint ahogy a sok-sok kimaradt helyzet is megbosszulhatja magát a jövőben.” 

A Capitals október 30-án találkozik először a Fehérvárral, a magyar együttes november végén vendégszerepel majd Pozsonyban.

Érdekes

Fehérvár: lehetetlen jósolni

A koronavírus-járvány teljesen felborította a fehérváriak felkészülését is, akik csak három mérkőzést tudtak lejátszani. Nagy változtatásokat így nem vezethetett be Antti Karhula vezetőedző. „Támadásban és védekezésben is, a letámadásnál megpróbálunk agresszívebben fellépni” – mondta ezzel kapcsolatban Karhula. „Ahhoz, hogy megjósoljuk az erőviszonyokat, minimum a bölcsek köve kellene. Aki eddig is erős volt, az valószínűleg továbbra is az lesz. El kell telnie 10-15 meccsnek, ami majd megmutatja, mire lehetünk képesek” – tette hozzá Szélig Viktor főmenedzser. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?