A bírók nem titkolóztak

Prága. Immár öt gyanúsítottja van a cseh futballban kirobbant korrupciós botránynak. A novemberi Blšany–Synot (1:3) mérkőzés kapcsán Václav Zejda játékvezető után (aki 120 ezer cseh koronát fogadott el a Synot igazgatójától) a meccs egyik partjelzőjéről és a negyedik bíróról is kiderült, hogy kenőpénzt fogadtak el.

Prága. Immár öt gyanúsítottja van a cseh futballban kirobbant korrupciós botránynak. A novemberi Blšany–Synot (1:3) mérkőzés kapcsán Václav Zejda játékvezető után (aki 120 ezer cseh koronát fogadott el a Synot igazgatójától) a meccs egyik partjelzőjéről és a negyedik bíróról is kiderült, hogy kenőpénzt fogadtak el. A harmadik érintettet, Jaromír Hlaváčot (aki civilben Protivín polgármestere) azzal vádolják, hogy a pénz átadásánál közreműködött. A Blšany– Synot meccs egyetlen „tiszta” partjelzőjét, Dagmar Damkovát sokkolta a hír, hogy kollégái pénzt fogadtak el az őszi meccs előtt. A cseh rendőrség azon lepődött meg, hogy milyen könnyen szereztek bizonyítékokat. „Az ember nem hinné, hogy egyesek mi mindent el nem árulnak telefonbeszélgetéseik során, nyíltan beszéltek a bundázásról, még az összegeket is megnevezték. Mintha egyáltalán nem számoltak volna azzal, hogy valaki lehallgathatja őket” – nyilatkozta az egyik nyomozó. Továbbra sem lehet tudni, hogy a korrupciós affér milyen kihatással lesz a cseh bajnokság végeredményére. Rendőr-ségi információk szerint annyi biztos, hogy a Cseh és Morva Labdarúgó Szövetség egyik fontos tisztségviselője is részt vett a lefizetéses ügyekben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?