A bajnokság és a BL a legfontosabb

London. Talán nem sértem meg sem az angolokat, sem a franciákat azzal a megállapítással, hogy aligha volt népszerűbb gall Londonban Arsene Wengernél. A Highbury környékén biztosan nem, ott az emberek még azt is esküvel vallják, hogy a Főnöknél nincs jobb edző a világon. Valljuk be, tényleg kevés lehet.

London. Talán nem sértem meg sem az angolokat, sem a franciákat azzal a megállapítással, hogy aligha volt népszerűbb gall Londonban Arsene Wengernél. A Highbury környékén biztosan nem, ott az emberek még azt is esküvel vallják, hogy a Főnöknél nincs jobb edző a világon. Valljuk be, tényleg kevés lehet. Wenger – akiről talán nem mindenki tudja, hogy kapus volt hajdanán, a mostanában menedzserként tevékenykedő Lóránd Dezső személyében Strasbourgban magyar klubtársa is akadt – valóban mestere a szakmának. Edzőként a Monaco csapatával szerzett magának hírnevet, ő fedezte fel például Thierry Henryt és David Trezeguet-t is. Dolgozott később Japánban, majd elfogadta az Arsenal ajánlatát, azóta ő dirigálja a londoni ,,ágyúsokat”. 2002-ben, megismételve 1998-as sikerét duplázott, s lehet, hogy idén tavasszal újra sikerül neki ez a bravúr. Mindenesetre a csapata minden kétséget kizáróan az egyik legjobb Európában, hívei már abban reménykednek, hogy az Arsenal megismétli a Manchester United híres, 1999-es triplázását.

Persze, kérdéses, a mai, rengeteg mérkőzést és óriási terhelést jelentő futballban elképzelhető-e, hogy valaki mindent megnyerjen?

Természetesen ahol elindulunk, ott nyerni szeretnénk. Egyelőre három sorozatban vagyunk versenyben, a bajnokságban, a BL-ben és a FA Kupában. Úgy gondolom, a Premier League és a nemzetközi porond ebből a legfontosabb. Bármelyikben is gyengélkedsz, már nem mondhatod, hogy igazán jó szezont zártál. Az utóbbi években az Arsenal a hazai fronton jobban szerepelt, mint a nemzetközin, még ha az UEFA Kupa-döntőbe jutás nem is volt éppen rossz eredmény 2000-ben. De elérkezett az idő, hogy végre a Bajnokok Ligájában is sikeresek legyünk.

Nem lenne elégedett az egyik trófea megnyerésével?

Ha meg is nyered a Bajnokok Ligáját, s csak a középmezőnyben végzel a bajnokságban, senki sem fogja azt mondani, hogy jó idényt zártál. Öt éve azon dolgozunk, hogy az Arsenalé legyen Európa legjobb csapata. Azt gondolom, nagyon jó úton járunk. Aki csak a szombati Manchester United elleni mérkőzést látta, könnyen eldönthette, melyik is Anglia legjobb csapata. Fontos mérkőzés volt számunkra, a győzelem nagy önbizalmat adhat.

Sokan azt mondták, az a találkozó volt az igazi FA Kupa-döntő, a sztárcsapatok közül már csak a Chelsea maradt versenyben az Arsenalon kívül. Erre most megkapták a Chelsea-t.

Aki meg akarja nyerni az FA Kupát, annak előbb-utóbb nagy csapatokkal kell találkoznia. Én egyébként nem értek egyet a fenti véleménnyel, Angliában nincsenek könnyű mérkőzések. Ami a Chelsea elleni találkozót illeti, egyrészt a tavalyi döntő megismétlése lesz, másrészt, miután ismét egy Bajnokok Ligája-mérkőzés vár majd ránk három nappal később, valószínű, hogy megint pihentetek néhány játékost. Ha azt veszem, annál nehezebb ellenfél, mint a Manchester United az Old Traffordon, úgy sem várhat ránk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?