A baba többet ér...!

Mintha még mindig nem engedett volna a feszültség, kissé komor arccal érkezett a női egyéni párbajtőrvívás régi-új olimpiai bajnoka, Nagy Tímea az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatóra.

Pedig akkor már túl volt az önfeledt ünneplésen, a gyakorlatilag végigsírt himnuszon, de a számára legfontosabbakkal, férjével és gyermekeivel még nem tudott beszélni a döntő óta. De hogy tud örülni a győzelemnek, az egyértelműen látszott.

„Nagyon boldog vagyok – erősítette meg a Sydneyhez hasonlóan ismét a magyar csapat első aranyát szállító anyuka. – Immár másodszor vagyok olimpiai bajnok, s két gyermekem is született, de el kell hogy mondjam, a baba azért nagyobb boldogság az aranynál...”

Mikor is született?

Vitatkozni senki sem akart vele, de mikor egy francia újságíró megkérdezte, hány évesek is pontosan a gyermekei, kiderült, hogy még mindig nem tudott teljesen megnyugodni a verseny után. „Csenge 1997-ben, Luca 2001-ben született, előbbi tehát hat, utóbbi pedig kétéves.” Az élesszemű olvasónak itt feltűnhet, hogy nem stimmelnek a számok, elvégre 2004-et írunk... „Bocsánat, elrontottam... – mondta a bajnok kedvesen mosolyogva. – Csenge 1998-ban, Luca pedig 2002-en született. Elnézést, még egy kicsit össze vagyok zavarodva...” ĺgy már minden rendben, legfeljebb a külföldiek voltak gondban, amikor megpróbálták hallás után leírni a két kislány nevét. „Én már amúgy is a harmadikban gondolkodom – tette hozzá nevetve Nagy. – Mármint a harmadik gyerekben...” „Meg a harmadik olimpiai aranyban!” – kiáltott közbe a szövetségi kapitány, a szintén kétszeres ötkarikás bajnok Szabó Bence.

Az itt automatikusan következő kérdésre, hogy meddig akarja folytatni, Nagy ismét a családjához tért vissza. „Egyelőre a babák számát akarom növelni... Biztosnak tűnik, hogy Pekingben már nem lépek pástra.”

A férj el van ragadtatva

„Amikor bejutott a négyes döntőbe, sms-ben elküldtem neki, csupa nagybetűvel, hogy sportember, már ezzel olyan sportolói nagyságról tett tanúbizonyságot, amivel egészen egyszerűen nem tudok mit kezdeni” – mondta az olimpiai bajnok Nagy Tímea férje.

Varga Sándor emlékezetett arra, hogy felesége a sydneyi siker óta nem éppen hagyományos és ideális körülmények között készült az újabb megmérettetésre. „Szült egy 5 kiló 30 dekás, 64 centis babát, meg is sérült, s innen állt fel, ez egyszerűen hihetetlen – mondta a férj, aki kicsit szabadkozott, mondván, furcsa, hogy éppen ő dicséri a nagyvilágnak a feleségét. – De hát most tényleg nagyon örülök, így hát nem is mondhatok mást” – tette hozzá.

Varga elmesélte, hogy gyermekeikkel, a hamarosan hatéves Csengével és a nemsokára kétesztendős Lucával az édesapjánál kísérték figyelemmel az eseményeket, az előcsatározásokat a rádióban, a négyes döntőt pedig a televízióban.

„Az első asszó előtt aggódtam, mert az mindig vízválasztó. De láttam, hogy szépen, összeszedetten vív” – mondta, majd megjegyezte, nagyobbik lányuk azzal bocsátotta útra a mamát, hogy csak ő nyerhet.

„Nagyon nehéz helyzet volt, mert hogy is lehet megmagyarázni egy kisgyereknek, hogy ez egyáltalán nem így van. Hát nem neki lett igaza?!” – mesélte.

NÉVJEGYKÁRTYA

NEVE: Nagy Tímea

SPORTÁGA: vívás

VERSENYSZÁMA: párbajtőr egyéni és csapat

SZÜLETÉSI IDŐ, HELY: 1970. augusztus 22., Budapest

KLUBJA: Honvéd-LNX

OLIMPIAI EREDMÉNYE: bajnok egyéniben (2000, 2004), 5. egyéniben (1996), 4. csapatban (1996, 2000)

LEGJOBB EREDMÉNYEI – egyéniben: Európa-bajnok (1995); – csapatban: világbajnok (1992, 1993, 1995, 1997, 1999), vb-3. (2001, 2003)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?