2019-ben a lányok vitték a prímet a fogathajtóknál

fogathajtáss

Ezúttal is a zsigárdi Kolozsi-ranchon tartotta ünnepélyes évzáróját a Lószeretők Klubja, amely évente megrendezi a kettes fogatok dél-szlovákiai bajnokságát akadályhajtásban és vadászhajtásban. Az előbbiben megvédte címét a 14 éves feketenyéki Gasparovics Kiara, az utóbbiban a 17 esztendős alsószeli Kajos Vivien diadalmaskodott.

Tavaly nyolc versenyre került sor: májusban Felsőszeli, júniusban Zsigárd, Feketenyék és Alsószeli, júliusban Zsigárd, augusztusban Gúta, szeptemberben pedig Dunatőkés valamint Gúta volt a házigazda.
„Örömmel tölt el, hogy a maximumot nyújtó szervezőknek és a hajtóknak köszönhetően valamennyi helyszínen nagyon színvonalas versenyeket láttak a nézők. Büszke vagyok arra, hogy környékünkön egyre népszerűbb a fogathajtás. Szépen fejlődik a klubunk, ezt az is bizonyítja, hogy nemzetközi viadalokon felvesszük a versenyt a világ legjobbjai közé tartozó magyarországi hajtókkal, és gyakran le is győzzük őket” – mondta lapunknak Gasparovics László, a 30 tagú feketenyéki székhelyű egyesület 62 éves elnöke, aki 2013-tól zsinórban négyszer nyerte meg akadályhajtásban a dél-szlovákiai bajnokságot.

Akadályhajtásban 131 pontot gyűjtve a 14 éves Gasparovics Kiara győzött, 22 ponttal megelőzve a 17 éves Kajos Vivient. A harmadik helyen Gasparovics László végzett 90 ponttal, aki büszke az unokájára, hogy a nyomdokaiba lépett. Az alsószeli Kajos Sándor lett a negyedik (82), a felsőszeli Vankó Imre pedig az ötödik (72). „Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon már kétszeres dél-szlovákiai bajnoknak mondhatom magam. Minden versenyen a legjobbat akarom kihozni magamból, a győzelmek után sem bízom el magam, mindig a következő feladatra összpontosítok – szögezte le Gasparovics Kiara. – Nagy lelki teher hazai pályán versenyezni, ezért örülök, hogy tavaly Feketenyéken is nyerni tudtam. Legnagyobb riválisommal, Kajos Viviennel nemcsak barátnők vagyunk, hanem egy iskolába, a galántai Kodály Zoltán Gimnáziumba is járunk. Szép lenne, ha idén összejönne a mesterhármas.”

A zsigárdi Kolozsi János összetettben a hatodik helyen végzett. „Sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt két versenyen nem álltam rajthoz, így nem lehettek vérmes reményeim. Bízom benne, hogy idén sikeresebb leszek” – hangsúlyozta a Kolozsi-ranch tulajdonosa.
A vadászhajtásban nagyon szoros küzdelemben az alsószeli Kajos Vivien végzett az élen 55 ponttal a dunatőkési Cserge Igor (52) és a nádszegi Sárkány László (48). Négy ponttal maradt le a dobogóról Kajos Sándor, Vankó Imre pedig ötödikként zárt (36).
„Az igazat megvallva, nem hittem volna, hogy megnyerem a bajnokságot. Ugyanis Cserge Igor magabiztosan vezetett az utolsó verseny előtt, de a zárófutamon nem tudott részt venni. Ezt kihasználva végeztem az élen. Idén szeretném megvédeni a bajnoki címet – mondta Kajos Vivien. – Egyébként mindkét számot szeretem, de a vadászhajtás gyorsabb, és ebben a versenyszámban nem vagyok olyan ideges, mint az akadályhajtásnál.”

„A magyar versenybírók elfoglaltsága miatt megváltozott a gútai idényzáró időpontja, ami nekem nem felelt meg. Így nem tudtam megküzdeni az elsőségért, de ez benne van a pakliban” – jelentette ki a 2018-as bajnok Cserge Igor.
Idén is ugyanazokon a helyszíneken és hasonló időpontokban rendezik meg a versenyeket, mint tavaly. A hajtók bizakodnak, hogy 2020-ban még színvonalasabb viadalokat hoz a dél-szlovákiai bajnokság.

Érdekes

Az idei program

Május 2.: Felsőszeli
Május 30.: Alsószeli
Június 14.: Zsigárd
Június 27.: Feketenyék
Augusztus 15.: Zsigárd
Augusztus 29.: Gúta
Szeptember 5.: Dunatőkés
Szeptember 19.: Gúta

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?