Régió

Öt évet kapott a volt polgármester

Érsekújvár | Egy 2014 óta húzódó városházi ügy végére tett pontot tegnap az Érsekújvári Járásbíróság. A városi hivatalból eddig még senki nem erősítette meg hivatalosan a döntést, ám a Nový Čas tájékoztatása szerint öt év feltétel nélküli büntetésre ítélték Gejza Pischingert Érsekújvár egykori polgármesterét és Ágh Péter hivatalvezetőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért. Mindkét érintett helyben fellebbezett.
Száz Ildikó

2019. május 23. 09:21

2015-ben hat feljelentést tett Štefan Rovňaník városi főellenőr a városházán tapasztalt visszaélések miatt. A rendőrség három ügyben nem állapított meg bűncselekményt, csupán törvénysértést. Rovňaník jelentésből kiderült, hogy nyoma veszett az európai uniós támogatásból vásárolt gépeknek, azokat is kiselejtezték. 2014 végén 51 287 euró értékű vagyont selejteztek ki a városházán. A legtöbb számítógépet még 2012-ben kapták, ezeket nem a városi költségvetésből, hanem pályázati pénzből vásárolták. A régiófejlesztési osztályon 5460 euró értékben selejteztek ki gépeket és berendezéseket. Štefan Rovňaník elmondta, a műszaki berendezéseknek legalább öt évig a városi hivatal tulajdonában kellett volna maradniuk. Az év végi zárszámadás szerint a városházán keletkezett hiány meghaladta a 37 ezer eurót. A másik feljelentést a rendkívüli jutalmak miatt tették. A város leköszönő vezetése összesen 155 ezer euró jutalmat osztott szét. A városházáról távozó dolgozók között volt, aki 9 ezer, de akadt olyan is, aki 20 ezer eurós jutalmat kapott a novemberi többletmunkáért. Tizenöt volt városházi alkalmazottnak küldtek írásbeli felszólítást, melyben kérték a jutalom visszaadását. Közülük csak öten vették át a hivatalos levelet, a városi hivatal dolgozóinak nem sikerült kapcsolatba lépniük az egykori alkalmazottakkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Máltai vagy luxemburgi ellenfél várhat a Fradira

Hármas könyvbemutató kiflivel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?