Választások utáni városházi csörte Vágsellyén

Vágsellye
Vágsellye |

Az egyik fél tisztogatásnak nevezi, a másik szerkezetváltásnak a Vágsellyei Városi Hivatalban zajló, az önkormányzti választásokat követő változásokat. Jozef Belický, Vágsellye ismételten kinevezett polgármestere a városi hivatal átszervezésére hivatkozva elbocsátotta a polgármesteri székért harcba szálló Anita Petkovovát, aki idestova harminc évig dolgozott a hivatalban.

"Harminc év után kézhez kaptam a felmondásomat, mert a város vezetése szerint feleslégessé vált a munkahelyem. A helyi adók és illetékek ezek szerint maguktól szolgáltatják be magukat ezentúl. A polgármester szerint nincs szükség főpénztárra az ügyfélszolgálati zónában. A választásokat követő munkaértekezleten úgy fejezte ki magát, hogy aki változást akart, az megkapja. Az emberek sorra jártak a hivatalba, és figyelték, helyén van-e még a székem, mert már a választásokat követő napon arról suttogtak egyesek, hogy hamarosan megfoszt tőle. Belický nem érte be ennyivel, három kolléagnőmet, barátnőmet is kidobta. Meggyőződésem, hogy ha őt választották volna, akkor erre nem került volna sor. Ketten közülük egyedüli családfenntartók. Érdekel ez bárkit is?" -- írta közösségi oldalán Anita Petkovová a városi hivatal alkalmazottja, akit december 1-ji hatállyal elbocsátottak.

A polgármesteri székért harcba szálló hivatalnoknő szerint Belický már az újraválasztását követő napokban szkizofrén módon viselkedett, és ötven százalékkal emeltette a bérét. November utolsó napján Petkovová újabb státuszt posztolt azzal, hogy utolsó napját tölti a Vágsellyei Városi Hivatalban. Soha másutt nem dolgozott, az iskola elvégzése után itt helyezkedett el. Köszönetét fejezte ki eddigi ügyfeleinek, és új kihívásnak tekinti a kilakault helyzetet.

Jozef Belický a város önkormányzati honlapján és közösségi oldalán úgy nyilatkozott, hogy a hivatali szerkezetváltás kapcsán kitört hisztéria azért öltött ekkora méreteket a városban, mert az egyik polgármesteri posztért sikertelenül harcba szálló szította. "Kölönféle közösségi fórumokon taglalják a város lakosai a történteket, már a családomat is bevonták az ügybe. Nem tudom, mire képesek még az Anita Petkovová mediális csoportosulás tagjai által buzdított közösség tagjai. Bevezettünk a városházán néhány változást, összevontunk egyes szakosztályokat. A volt polgármesterjelölt a kampánya során rámutatott bizonyos működési hibákra a városházán, ahol idestova 29 éve dolgozott. Ez alatt az időszak alatt azonban egyetlen javaslatot sem tett arra vonatkozóan, hogyan működhetne hatékonyabban a hivatal. Nagytakarítást ígért a városházán, amennyiben győztesen kerül ki a választásokból, miközben sokakat bántott, kritizált. Nem csoda, hogy a hivatal alkalmazottai nem kívánnak vele dolgozni" -- véli Belický. A polgármester szerint a korábbi ellenfele másként látja a város jövőjét, mint a választásokon résztvevők 76 százaléka. Véleménye szerint neki kellett volna a sikertelen választásokat követően benyújtani a felmondását a városházán. "Nem tette meg, mert több, mint 7 ezer euró lelépőtől esett volna el. Emberileg értem, ezért javasoltam neki a munkatörvénynek megfelelően olyan felmondást, amely kompenzálással jár. Nem volt hajlandó átvenni, majd hathónapos végkielégítési javaslattal maga nyújtotta be felmondását a rákövetkező héten. A többi munkatársát illetően sem felmondásról volt szó, hanem megegyezéses távozásról, megfelelő végkielégítéssel. A szerkezetváltás nem mindig jár automatikusan az adott munkahely megszüntetésével, egyes munkafeladatok összevonásáról, a szakosztályok struktúrájának változásáról is szólhatnak" -- fejtette ki Jozef Belický. A polgármester véleménye szerint a vezető dolgozóknak jogukban áll olyan emberekkel együttműködni, akikben megbíznak és akikkel közös az értékrendjük. "A városi hivatal rendesen működik, a vezetői funkciót a legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint végzem. Döntéseim sosem veszélyeztették a város, vagy a hivatal által nyújtott lakossági szolgáltatások működését" -- tette hozzá Belický.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!