Régió

Üzletközpont és elektromos töltőállomás is lesz Párkányban

Párkány | Az új üzletközpont a Jesenský utcában, a Duna-parton épül, az elektromos autók töltőállomását az egykori komp parkolójában az ún. emeletes busz közelében telepítik.
author
Buchlovics Péter

2022. január 19. 15:44

A Duna-parton épül az új üzletközpont
A Duna-parton épül az új üzletközpont - A szerző felvétele

Már zajlanak a tereprendezési munkák azon a területen, ahol az Ardis kft. üzletközpontot és parkolót épít a rendelőintézet mellett, a Duna-parton, a Jesenský utcában. „Az áruházra és a vele összefüggő építményekre, a vízvezeték cseréjére, útépítésre, parkolók és belső hálózatok kiépítésére érvényes építkezési engedéllyel rendelkezik a cég. Jelen pillanatban, az első szakaszban az áruházat építik fel és a vele szemben elterülő parkolóhelyet, valamint ezzel egyetemben a víz- és csatornahálózatot“ – tájékoztatta lapunkat a városháza kommunikációs osztálya.

Nem Kaufland

A híresztelésekkel ellentétben nem nagy üzletlánc épületéről van szó, sőt, mint azt lapunkban korábban közöltük, Párkány képviselő-testülete feltételeket szabott a beruházással kapcsolatban. Ezek szerint nem épülhet ott benzinkút, továbbá a leendő üzletközpontban nem lehet nagyraktár, hipermarket és szupermarket sem, csak butikok, kiskereskedelmi egységek, retail típusú üzletek működhetnek majd az épületben. Egyszintes létesítményről van szó, a hozzá tartozó parkolóval. A projekt szolgáltatási és kereskedelmi övezet – néven valósul meg. Az építtető vállalta, hogy a Jesenský utcai, jelenleg T alakú kereszteződést is kibővíti egy bal oldali letérő sávval. Az üzletközpont ill, poliklinika mögött családi házakat épít a beruházó, ugyanakkor be kell tartania a területfejlesztési tervben meghatározott beépítettségi és zöldövezeti arányokat is. Az új kereszteződés miatt a rendelőintézet melletti buszmegállót is odébb helyezik, nagyjából 50-80 méterrel – ez szintén a beruházó feladata lesz, miként a vonatkozó részen áthaladó kerékpárút kialakítása is. Az építkezéssel kapcsolatban többen panaszkodtak, hogy a poliklinikánál már nem lehet lejutni a Duna-partra. „Tekintettel arra tényre, hogy építkezési területről van szó, az építőnek kötelessége lezárni ezt a területet. Ebből az okból kifolyólag nem lehet egyelőre lejárni a Duna-partra. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy magánterületekről van szó“ – közölte megkeresésünkre a városháza.

Elektromos autók töltőállomása

Párkány minisztériumi pályázaton nyert pénzt egy új, elektromos meghajtású autók töltésére szolgáló állomás kialakítására is. „Megtörtént a beszállító kiválasztása, 16 napon belül lesz nyilvános az eredmény és a beszállító kiléte. A töltőállomás az „emeletes“ busz közelében található elektromos állomáshoz lesz telepítve“ - reagált megkeresésünkre a városháza. Lapunk úgy értesült, a 13 ezer eurós projekt azért ezen a helyszínen valósul meg, mert ott van a magasfeszültségű vezeték. Az egyszerre egy autó töltéséhez szolgáló állomáshoz parkoló is épül. Egyenáramú berendezéről van szó, amely 40 perc alatt 80 – 85 százalékra tudja majd feltölteni az elektromos meghajtású személygépkocsit.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
čaputová

Čaputová: Az egyszerű emberek szenvedik meg az orosz agressziót

vendéglő

193 ezer állástalan, 87 ezer betöltetlen munkahely

Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij: Ki kell űznünk a megszállókat, akik foszforbombával gyilkolják népünket

Komáromi Kulturális Nyár

Eseménydús lesz a nyár Komáromban

új szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

d

KVÍZ: Felismered a híres magyar versek szlovák fordítását?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.