Régió

Újabb panasz a déli vasúti pályázat ellen

Pozsony/ Dunaszerdahely/Komárom | A ZSSK is visszalépett a Pozsony-Komárom-Dunaszerdahely szakaszra kiírt nyilvános pályázattól.
Kiss Bartalos Éva

2020. február 17. 18:30

RegioJet

Bonyolódik a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vasúti vonal új üzemeltetőjére kiírt versenypályázat. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a hétvégén bejelentette, hogy visszalép a versenytől, amelynek eredményét az eredeti tervek szerint már ki kellett volna értékelni. A minisztérium szerint nincs baj a pályázattal.

Az év végén lejár a RegioJet cseh közlekedési magántársaság szerződése, amely 2012-től jár a szakaszon. A közlekedésügyi minisztérium tavaly ősszel hirdetett nyilvános versenypályázatot, amelyet november 1-én zártak le. Karolína Ducká a tárca szóvivője korábban azt közölte, hogy a pályázat második köre január végén zárul, néhány nappal ezután pedig kihirdetik a nyertest. Ez azóta sem történt meg.

Ötből három

A déli vonal volt a második olyan szakasz, amelynek üzemeltetőjére a vasúti liberalizáció keretében nyilvános versenypályázatot hirdettek. Öt társaság jelentkezett a versenyre, köztük a ZSSK, a RegioJet, valamint a Yosaria Trains. A tervek szerint a tárca tízéves szerződést kötne az új üzemeltetővel. A Yosaria Trains még decemberben közölte, hogy diszkriminatívnak tartják a pályázat feltételeit, ezért panaszt emelnek ellene. Most pedig a ZSSK is bejelentette, hogy visszalép a versenytől.

Diszkriminatív pályázat?

A Pozsonyban bejegyzett Yosaria Trains azt nehezményezte, hogy a tárca által megszabott feltételek között szerepelt, a vasúti üzemeltetőként lefutott minimum 1,2 millió kilométer. Panaszt nyújtottak be a pályázat ellen, amelyet a tárca egyszerű javaslatként foglalkozott a beadvánnyal. A minisztérium a vasúti közlekedés specifikusságával érvelt a feltétel mellett, hangsúlyozva az utasok biztonságának fontosságát.

Kevés az idő

Korábban a RegioJet is megjegyezte, hogy a nyertes pályázónak egyre kevesebb ideje marad arra, hogy felkészüljön a megbízásra. Most a ZSSK is az idő szűkösségével indokolta a döntését. Tomáš Kováč a ZSSK szóvivője szerint képtelenség a szakmai ajánlatot benyújtani a megszabott határidőre.

„Meggyőződésünk, hogy a pályázat meghirdetője által kijelölt határidő valamennyi jelentkező számára rendkívül rövid” – folytatta a szóvivő utalva arra, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehetséges a törvényi előírásokat betartva beszerezni a kért járműparkot.

„Elméletileg csak az a jelentkező képes ajánlatot tenni, amelynek már most is olyan szerelvényei vannak, amelyek teljesítik a feltételeket. Ez jelentősen csökkenti a potencionális jelentkezők számát, a ZSSK nem szerepel közöttük” – folytatta Kováč.

Szüntessék meg a pályázatot

A szóvivő közölte, hogy legkésőbb a hét végéig ők is megfellebbezik a kiírást.

„Nagy valószínűséggel kérvényezzük, hogy a tárca szüntesse meg a versenyt és hirdessen új átlátható, nem diszkriminatív pályázatot“ – szögezte le Tomáš Kováč.

Nincs baj a pályázattal

A közlekedésügyi minisztérium szerint valamennyi pályázó tisztában volt a feltételekkel, ahogy azt is legalább egy éve tudják, hogy milyen befogadóképességű szerelvényekre van szükség a csúcsidőben.

„Nem kértünk olyat, ami Szlovákiában szokatlan lenne. A tárca a jelentkezők kérésére két héttel meghosszabbította a pályázat határidejét. Minden résztvevőnek joga van fellebbezni. Még nem nyitottuk ki az ajánlatokat tartalmazó borítékokat, így felesleges polemizálni” - folytatta a minisztérium sajtóosztálya.

Az eljárási folyamat betartásával is indokolták a határidő kitolását.  A tárca úgy véli, hogy napokon belül kiderülhet, ki nyeri a vonalra kiírt pályázatot. „Megnyugtatjuk az utasokat, hogy gondoskodunk a közlekedésről a szakaszon” - zárta a tárca sajtóosztálya. Karolína Ducká a minisztérium szóvivője azt is közölte, hogy az európai uniós jogszabályok lehetővé teszik, hogy ha nem sikerülne nyertest hirdetni, a minisztérium legfeljebb két évre közvetlenül megbízhat egy, vagy két társaságot a szakasz üzemeltetésével.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
vagus

A fővárosban továbbra is segítik a hajléktalanokat

Igor Matovič

Matovič bemutatta a kormány új intézkedéseit - ezek a boltok nyithatnak meg

koronavírus

Itt mutatták ki az új fertőzötteket pénteken

a

VIDEÓ: LGT-slágerrel mondanak köszönetet magyar zenészek

benzin tankolás

A járvány idején jóval kevesebb pénzt hagyunk a benzinkutakon

koronavírus olaszország

Meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma Olaszországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.