Régió

További aggályok merültek fel a déli vasúti pályázat miatt

Dunaszerdahely | Továbbra is kérdéses, melyik vállalat szállítja majd az utasokat december után a déli vasúti szakaszon. A novemberben meghirdetett pályázat jelentkezői közül ketten visszaléptek. A Közlekedési és Gazdasági Intézet szerint rontja az utasok helyzetét az új pályázat. A minisztérium szerint nincs ok a pánikra.
Kiss Bartalos Éva

2020. február 22. 19:00

Dunaszerdahely
- Kiss Bartalos Éva felvételei

A közlekedési minisztérium sajtóosztálya korábban közölte, hogy néhány napon belül kiderül, ki nyeri meg a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalra meghirdetett versenyt. A sikeres pályázónak idén decembertől kellene átvennie a szakaszt, ekkor jár le ugyanis a RegioJet cseh közlekedési magánvállalat szerződése.

Lejárt a határidő

A minisztérium januárban úgy tájékoztatott, hogy év végén lezárták a tavaly ősszel meghirdetett pályázat első körét. December végén megszólították azt a négy jelentkezőt, akik teljesítették a versenykiírás feltételeit. Nekik január végéig kellett volna leadni a konkrét ajánlataikat. A hét elején azt is megtudtuk, hogy az eljárási folyamatok betartása miatt tolódik az ajánlatokat tartalmazó borítékok kibontása. Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője azt nyilatkozta, csütörtökön tekintették meg az ajánlatokat.

Csak a RegioJet?

A RegioJet képviselője is jelen volt az ajánlatok kibontásánál. Karolina Ducká, a tárca szóvivője megerősítette, hogy csütörtökön kibontották az ajánlatokat tartalmazó borítékokat. Úgy tudjuk, hogy egyedül a RegioJet tett ajánlatot a vonal kiszolgálására. A Szlovák Vasúttársaság múlt hét végén jelezte, hogy nem vesz részt a pályázaton, mert nem tudja teljesíteni a szerelvényekre vonatkozó pályázati feltéteket, amelyeket a RegioJet is módosítana. 

„Elsősorban a szerelvények befogadóképességére, valamint a banki garanciára vonatkozó kiírást kellene módosítani, de emellett elég időt kellene hagyni a szerződés megkötése és az új társaság szerelvényeinek elindítása között. Így a versenyzőknek elég idejük maradna a feltételek teljesítésére, és a kért szerelvények beszerzésére” – véli a szóvivő.

Ondrůj hozzátette, hogy az utasok és a társaság alkalmazottai érdekében tartották fontosnak benyújtani a dokumentációt. „A RegioJet kijelentette, hogy továbbra is kész részt venni a módosított feltételekkel meghirdetendő közbeszerzési pályázaton, amely lehetővé teszi, hogy a közlekedési vállalatok beszerezzék a szükséges szerelvényeket” – folytatta a szóvivő. A társaság most a közlekedési minisztériumra vár, de azt is kijelentették, hogy készek tárgyalni a minisztériummal arról, hogy a szerződés lejárta után se maradjon vasúti összeköttetés nélkül a Csallóköz.

Rosszabb lesz

A Közlekedési és Gazdasági Intézet is bírálta a tárca által meghirdetett pályázatot, amely szerintük logikátlan, és rontja a közlekedést a vonalon. „A közlekedési minisztérium új szerelvények beiktatása helyett a járatok részleges törlésével és az indulási időintervallumok növelésével, a közlekedés lassításával reagál a növekvő utasszámra. A verseny részét képező menetrend-tervezet a tíz évvel ezelőtti állapotokat hozza vissza, amikor a vonal nem fejlődött, és csökkent az utasszám” – olvasható a civil szervezet honlapján Rastislav Cenký, az intézet igazgatójának állásfoglalása.

Minek az emeletes vonat?

Cenký is nehezményezi, hogy sok nagy befogadóképességű szerelvényt kér a tárca, és ez a többi szokatlan feltétellel, valamint a szűk határidővel jelentősen korlátozza a jelentkezők számát. Emiatt feleslegesen megdrágulhat a beszerzés, és előfordulhat, hogy csak egy ajánlat érkezik, vagy senki nem érdeklődik a vonal iránt.

Hiányos menetrend

A Közlekedési és Gazdasági Intézet a menetrendtervezet hibáira is rámutatott, amelyek alapján ritkítanák a csúcsidőben közlekedő járatokat, helyettük olyankor indítanának vonatot, amikor kevesebb az utas. Példaként említik, hogy nem járnának egész nap óránként vonatok Pozsony és Dunaszerdahely között, és a 17.35-ös, valamint az egy órával később induló járatot is kivennék. Viszont 23 óra után indítanának vonatot Dunaszerdahelyről Komáromba. Az intézet szerint 5 százalékkal csökkentenék a vonatok számát, és ugyan hosszú távon számolnak a vonal megerősítésével, de a csúcsidőben járó, megszüntetésre ítélt járatokat nem pótolnák. A gyorsított vonatok eltörlése miatt 10-20 perccel nőhet a menetidő, mivel csak személyvonatokkal számolnak a felhívásban. Az intézet azt is kifogásolja, hogy az eddigi megjegyezhető időintervallumok helyett kaotikus rendszert állítana be a tárca. Hasonlóan vélekednek a nagy befogadóképességű szerelvényekről is. Mivel késő este is ilyen szerelvények járnának, a kevésbé kihasznált járatokon pénzkidobás lenne elindítani ezeket.

Legyen új pályázat

Cenký azt kéri a tárcától, hogy a minőségi verseny érdekében szüntesse meg a jelenlegi kiírást, helyette hirdessenek új pályázatot, amelynek feltételeivel javíthatják a közlekedést a szakaszon. A Szlovák Vasúttársaság is új, átlátható verseny kiírását sürgette.

„Amelynek feltételei egyik jelentkező számára sem diszkriminatívak” – jegyezte meg Tomáš Kováč, a társaság szóvivője.

Hogyan tovább?

A RegioJet lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy készek tárgyalni a minisztériummal arról, ki szállítja az utasokat, ha lejár a vállalat szerződése. 

„A tárca a következő napokban mérlegeli a lépéseket, várjuk, hogyan határoznak. Jelenleg az az elsődleges, hogy december után is meg legyen oldva az utasok szállítása” – zárta Aleš Ondrůj.

Megkerestük a közlekedésügyi minisztériumot is, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Karolina Ducká újra leszögezte, hogy nincs ok a pánikra. A szakmai bizottság értékeli a RegioJet ajánlatát. Ha sikeresek, akkor a cseh társaság nyeri a versenyt. Ha nem, akkor meghosszabbítják a pályázatot, vagy új versenyt hirdetnek.

A civil szervezet megállapításaival kapcsolatban megjegyezte, politikai befolyásolásról lehet szó. A szervezet igazgatója Nagyszombat megye alkalmazottja, ahol az OĽaNO és az MKP közösen kormányoz.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változik a kiutazási formanyomtatvány

Változott a kiutazási formanyomtatvány

Végh Attila

Végh Attila: A ketrecben teljesen másképp érzi magát az ember

Alapszabály-ellenesnek vélik Berényi lépését

Matovič: Berényi barátommal ebédeltem

utazás

A fellendülésre várnak az utazási irodák

eKaranténa

Csaknem 2000 felhasználója van már az eKaranténa alkalmazásnak

somorjai edzés

Horváth Csaba: „12 fordulót már nem lehet lejátszani“

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.