Régió

Szégyellik a vasútállomás környékét és hiányolják a kórházat

Vágsellye | Elsősorban az egészségügyi ellátással, a közlekedési helyzettel, a felújításra váró vasútállomással elégedetlenek a vágsellyei lakosok, legalábbis ez derült ki a legutóbbi lakossági felmérésből.
author
Száz Ildikó

2022. június 14. 16:36

Vágsellye
- Száz Ildikó felvétele

A vágsellyei szolgáltatások minőségéről kérdezték a lakosokat abban a közvélemény kutatásban, melyet az önkormányzat állított össze. Kétszázan válaszolták meg a kérdéseket és fejezték ki véleményüket, harminckét személlyel több, mint az előző felméréskor. A lakossági felmérés eredményeivel a legutóbbi önkormányzati ülésen foglalkozott a testület. A 2022 februárjában és márciusban zajló lakossági felmérés online felületen zajlott, a Vágsellyei Városi Hivatal honlapján tették közzé a kérdéseket, illetve a városháza közösségi oldalán. A megkérdezettek 36 százaléka nem elégedett a helyi szolgáltatások minőségével, elsősorban az egészségügyi ellátással. Továbbra is sokan nehezményezik, hogy a járási székhelyen csak háziorvosi és szakorvosi rendelők vannak. Kórházi ellátásra, különféle kivizsgálásokra Galántán, Nyitrán, vagy Érsekújvárban van lehetőségük a városban élőknek, ami további kiadásokkal jár. Nagyobb, sokoldalúbb kínálatot várnának el a lakosok a sportéletet, a kulturális programokat illetően, és még több bevásárlóközpontot szeretnének. Hiányolják a különféle javítási, karbantartási munkákat végző mesterek jelenlétét, szolgáltatásait a városban. Arra a kérdésre, hogy mire büszkék a vágsellyeiek és milyen szolgáltatásokat ajánlanának a járási székhelyre érkezőknek, csak a megkérdezettek 34 százaléka válaszolt. Többen büszkék a helyi éttermek és oktatási intézmények színvonalára, valamint a hagyományos rendezvényekre. Kevésbé büszkék az egészségügyi ellátásra, a vasútállomásra és annak környékére, a rendetlenségre és a hajléktalanokra. A korábbi közvélemény kutatáshoz viszonyítva sokkal többen elégedettek a városi hivatal sokoldalú tájékoztatásával, a megkérdezettek a hivatal honlapján, közösségi oldalán és a sajtóból értesülnek a város történéseiről. A koronavírus helyzet idején a lakosok megszokták, hogy elsősorban elektronikus úton, honlapokon, közösségi oldalakon tájékozódjanak. Jóval kevesebben igénylik ma már a lakossági fórumokat, vagy az újabb tájékoztató táblák kihelyezését a városban.

A szolgáltatások közül elsősorban a városi hivatal által nyújtottakat tartják korrektnek és megfelelőnek a városban élők. Akadtak válaszadók, akik elismerően szóltak az utak felújításáról, a biohulladék gyűjtésének módjáról, annak szervezettségéről. Továbbra is sokan elégedetlenek az egészségügyi ellátással a járási székhelyen, aggasztónak tartják a közlekedési helyzetet, a forgalmi dugókat, és bírálják a városi rendőrség munkáját.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sulík matovič

Vége az állandó veszekedéseknek, kibékült Matovič Sulíkkal?

grendel gábor

Grendel: Azok, akik a kormánykoalícióra szavaztak, nem akarnak előrehozott választásokat

internát

Szeptembertől jelentősen drágulnak a kollégiumok – mutatjuk, mennyivel!

j8ce9w7zusvdj

Medvére figyelmezteti a rendőrség a Kassa környékieket

n75rdzuij

Így hűtsd le magad, ha nincs légkondid!

baleset k

SZÖRNYŰ BALESET: Szörnyethalt a sofőr, miután nekihajtott egy autó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.