Régió

Probléma- és várakozásmentesen tesztelték a lakosokat a csallóközi településeken

Lúcs/Jányok/Kulcsod/Medve/Bodak | Gördülékenyen tesztelték a lakosokat a csallóközi településeken. Sorakozás, hosszas várakozás szinte sehol sem volt. A hiányzó teszteket is gyorsan pótolták, nem kellett leállni a mintavétellel.
Somogyi Katalin

2021. január 23. 16:45

országos tesztelés
- Somogyi Tibor felvétele

Fennakadás és várakozás nélkül tesztelték a lakosokat Lúcson. „Házszámok szerinti sorrendet állítottunk fel, amiről előre értesítettük a lakosságot és úgy látom, ezt többé-kevésbé fegyelmezetten be is tartják a helyiek, így gördülékenyen megy minden” – nyilatkozta az Új Szónak Kiss László polgármester. A szűrést már pénteken délután elkezdték, akkor főleg a nagyobb cégek dolgozóit és családtagjaikat, valamint az önkénteseket és hozzátartozóikat tesztelték. Szombat délig 255 mintát vettek le, egy sem volt pozitív.

Galéria
GALÉRIA: Így zajlik a tesztelés Lúcson-1
GALÉRIA: Így zajlik a tesztelés Lúcson-2
GALÉRIA: Így zajlik a tesztelés Lúcson-3
GALÉRIA: Így zajlik a tesztelés Lúcson-4
+21

Jányokon szintén péntek délután kezdték el az antigéntesztelést a kultúrházban. Nagy volt az érdeklődés, aznap nem is tudtak minden érdeklődőt letesztelni, többeket arra kértek, jöjjenek vissza szombaton. Pénteken négy óra leforgása alatt mintegy 220 törletet vettek le, 1 minta volt pozitív. Szombaton az első 130 tesztelt között nem volt pozitív eredmény.

„Előnyben részesítjük a helyi lakosokat, de természetesen senkit sem küldünk el. Úgy számolok, a 900 lakos közül körülbelül 600-an teszteltetik le magukat

– mondta el a részleteket Berner Lajos polgármester.

Galéria
Országos tesztelés – Képriport Jányokról-1
Országos tesztelés – Képriport Jányokról-2
Országos tesztelés – Képriport Jányokról-3
Országos tesztelés – Képriport Jányokról-4
+10

Kulcsodon csak szombaton volt antigéntesztelés. A 360 fős község kevesebb tesztet kapott, mint amennyit kértek. Bognár Csaba polgármester szerint azonban ez nem okozott gondot.

„Egy telefonhívás és 20 percen belül megkaptuk az utánpótlást. Le sem kellett állnunk a teszteléssel. Délelőtt több mint 190 mintát vettünk le, volt néhány pozitív is köztük”

– nyilatkozta a polgármester.

Itt is egy 10 tagú, összeszokott csapat végezte a szűrést, nem volt semmilyen fennakadás. „Minden törletvétel után 5 euró kompenzációt kap az önkormányzat, ami sajnos ilyen kis létszámú településeknél nem fedi a teljes kiadásokat” – zárta Bognár Csaba.

Galéria
Országos tesztelés – Képek Kulcsodról-1
Országos tesztelés – Képek Kulcsodról-2
Országos tesztelés – Képek Kulcsodról-3
Országos tesztelés – Képek Kulcsodról-4
+1

Medvén csak szombaton lehetett elvégeztetni az antigéntesztet. 8 órától 20 óráig várták a lakosokat. „A falu 540 lakosára elég ez az egy nap. Délig mintegy 200-an éltek a lehetőséggel, egy minta volt pozitív” – mondta el az Új Szónak Kulacs László polgármester. Itt is házszámok szerinti sorrendben érkeztek a lakosok, ennek köszönhetően legfeljebb 5–10 perc volt a várakozási idő.

„Előnyben részesítettük a helyi lakosokat a pozsonyi, illetve a magyarországi, főleg győri érdeklődőkkel szemben. Tőlük azt kértük, késő délután jöjjenek vissza, vagy este, ha marad tesztünk, szívesen leteszteljük őket is” – mondta zárszóként a polgármester.

Galéria
Országos tesztelés – Helyszíni fotók Medvéről!-1
Országos tesztelés – Helyszíni fotók Medvéről!-2
Országos tesztelés – Helyszíni fotók Medvéről!-3
Országos tesztelés – Helyszíni fotók Medvéről!-4
+9

Bodakon is csak egy nap, szombaton volt tesztelés. A 273 lakosú faluban 16 óráig 320 tesztet végeztek el. „Értesítettük a lakosságot, hogy reggel nyolc órától délután kettőig csak a helyi lakosokat teszteljük, de ha nem várakozott senki a sorban, akkor a nem helyieket is leteszteltük, senkit nem küldtünk el. Délutánig 5 pozitív esetet szűrtünk ki, egy sem helyi lakos, három pozsonyi, kettő dunaszerdahelyi” – mondta el a részleteket Világi Tamás polgármester. Délután viszont megnövekedett a várakozási idő, mert tömegesen érkeztek olyan nem helyi lakosok, akiknek hétvégi házuk van a sülyi tó, vagy Bodak környékén, így valószínűleg a pozitívan teszteltek aránya is változni fog az esti zárásig.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Juhász György, a komáromi Selye János Egyetem rektora lapunknak elmondta, a tárca tervezete szerint jelentősen átalakítanák az egyetemek önkormányzati szerveit, megnyirbálnák az akadémiai szenátusok jogköreit ⋌(Somogyi Tibor felvétele)

Nagy az elégedetlenség a felsőoktatási törvény tervezett módosítása miatt

Komárom

Fennakadások nélkül zajlik a határforgalom ellenőrzése az Erzsébet hídnál

Orbán Viktor

A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából

Prisztács

Prisztács Tamás: Klopp 2015-ös Dortmundja a csúcs

A vírus az államkasszát is megfertőzte

koronavírus Magyarország

Meghalt 136 beteg, 4211-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.