Régió

Nem létező autóra kért engedélyt egy Komáromi járásból származó férfi

Komárom | Közokirat-hamisítás és hamisított közokirattal való kereskedés bűncselekménye ügyében indult eljárás a 48 éves, Komáromi járásból származó Vojtech ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi értékesítő nevében hamis számlát állított ki egy nem létező, Toyota Rav 4 típusú gépkocsiról.
TASR

2019. június 24. 15:37

A hamis számlát más okiratokkal együtt egy általa megbízott személy nyújtotta be a körzeti közlekedési és közúti hivatalnak a típusengedély megszerzése végett. A hivatal azt az információt kapta az eladótól, hogy soha nem állítottak ki ilyen számlát, illetve hogy az azon feltüntetett járműazonosító-számmal (VIN) rendelkező gépkocsit soha nem is gyártották le. Erről Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott hétfőn.

A bizonyítékok alapján a megbízott nyomozó eljárást indított az illető ellen. Okirat-hamisításért három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. A bűncselekmény indítéka valószínűleg a haszonszerzés volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

Egyre többen fizetnek kártyával az üzletekben

Új mobilapplikáció Dunaszerdahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?