Régió

Nem félnek a víztől, ha kell, életet mentenek

Párkány | A víztől nem kell félni címmel rendhagyó napot tartott a párkányi speciális alapiskola, melynek jelenleg 85 diákja van. Azt, hogy nem fél a víztől, és ha a szükség úgy hozza, akár életet is tud menteni, az iskola egyik diákja nyáron be is bizonyította.
Gulyás Zsuzsanna

2018. december 7. 08:13

Ők bizony nem félnek a víztől! - Képarchívum

„Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni. Ez a nap attól volt rendhagyó, hogy a környező iskolákat is meghívtuk, hogy azok a gyerekek, akik még nem tudnak úszni, játékos formában sajátíthassák el az alapokat – tájékoztatta lapunkat Botlík Jolán, a párkányi speciális alapiskola igazgatója. A rendezvény megálmodója Martina Koreňová, az iskola pedagógusa. A rendhagyó úszásoktatáson a komáromi összevont speciális alapiskola, a komáromi magyar tanítási nyelvű speciális alapiskola, a lévai bentlakásos speciális alapiskola és az ógyallai magyar tanítási nyelvű speciális alapiskola is részt vett. „A gyerekek között volt egy Down-szindrómás fiú, aki irtózott a víztől és nem mert bemenni a medencébe. Hatalmas sikerélmény volt számunkra, hogy a nap végére leküzdötte ezt a félelmét” – mondta az igazgatónő. Nem titkolt büszkeséggel számolt be arról is, hogy az úszásoktatásnak köszönhetően a nyáron az iskola egyik diákja Garamkövesden kimentett a vízből egy fuldokló kisfiút. „A gyerek az édesanyjával ment strandolni. A víz váratlanul elsodorta a kisfiút. Anyja kétségbeesetten kiabált segítségért. Ezt hallotta meg tanulónk, aki épp arra sétált és ruhástól ugrott a vízbe, hogy kimentse a fuldoklót” – mesélte el a történetet az igazgató. Az életmentőt az iskola a rendhagyó rendezvényen – Eugen Szabó, Párkány polgármestere és Hogenbuch Endre, a Vadas termálfürdő igazgatójának jelenlétében – egy nagy tábla csokoládéval jutalmazta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ravasz Ábel szerint előnyös az iskola előtti kötelező óvodalátogatás

Három alkotmánybíró-jelöltet választott meg a parlament

Győztes búcsú a dánok ellen

Csődeljárás Bašternák magánvagyona ellen

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Legfrissebb galériák
Olvasta már?