Régió

Nagyszombat megyében nőtt a közlekedési balesetek száma

Nagyszombat | Az idei év első felében 730 közlekedési baleset történt Nagyszombat megyében, ami megközelítőleg napi két balesetet jelent. Erről Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott csütörtökön. Nem számolták a balesetek közé a káreseteket, amelyekkel a biztosítók foglalkoztak.
TASR

2019. július 18. 11:23

A legtöbb baleset – 201 - a Nagyszombati járásban történt. A Dunaszerdahelyi járáson kívül minden más járásban nőtt a balesetek száma. A megyében 17 ember halt meg az utakon, kettővel több, mint 2018 első felében. A Nagyszombati, Dunaszerdahelyi és Galántai járásban, amelyek a legforgalmasabbnak számítanak, 14 ember halt meg közlekedési baleset következtében. A Galgóci járásban nem történt halálos baleset.

358 személy sérült meg könnyebben, ötvennel több, mint a tavalyi év első felében. A súlyos sebesültek száma kilenccel csökkent. „Összesen 36 személy sérült meg súlyosan, a súlyos sebesülés és a haláleset közötti határ azonban néha nagyon vékony lehet” – mutatott rá a rendőrségi szóvivő. A súlyos sérültek száma a legnagyobb mértékben a Dunaszerdahelyi járásban csökkent.

89 esetben, tehát nagyjából minden nyolcadik balesetnél az alkohol is szerepet játszott. Az ilyen balesetek száma a tavalyi adatokhoz képest tízzel nőtt. Az ittas sofőrök által okozott balesetek száma a legmagasabb a Nagyszombati, Dunaszerdahelyi és Galántai járásban volt. A Szakolcai járásban öttel nőtt az ittas sofőrök száma.

Speciális kategóriát jelentenek a gyalogosok, a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői. Csaknem minden héten elütöttek egy járókelőt, az ilyen jellegű balesetek fele gyalogos átkelőn történt. Négy esetben a gyalogos nem sérült meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?