Régió

Nagy siker volt a turistavonat Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | Bevált a nyári idényben az SAD DS autóbusztársaság által üzemeltetett turistavonat. A társaság szerint szinte mindig tele volt a városnéző vonat.
Bartalos Éva

2019. szeptember 11. 13:03

- Nagy Attila/ dunaszerdahelyi.sk

„Hétköznapokon turistaattrakcióként, hétvégén kereskedelmi célokra használtuk a vonatot” – közölte Anton Ladziansky az SAD DS közlekedési menedzsere hozzátéve, hogy nagyon jól bevált az újdonság a nyári szezonban. A nyári hónapokban szinte az egész városban láthatták a helyiek a fehér kisvonatot, nem csak a Fő utcán, hanem a lakótelepeken is találkozhattak a gumikerekes szerelvénnyel. Július elejétől hétközben napi négy járatot indítottak, kettőt délelőtt és kettőt délután. A Lőrincz utcából induló kisvonat tizenhat megállóban vette fel az utasokat, majd a termálfürdőig szállította őket.  A turisták és a lakosok ingyenesen járhatták be a várost a fehér kisvonattal.

„Igyekeztünk úgy meghatározni az útvonalat, hogy összekössük a népes lakóterületeket a bevásárlóközpontokkal és a termálfürdővel” – folytatta a menedzser.

Ladziansky szerint óriási volt az érdeklődés az utasok részéről, a járatok hatvan és száz százalék közötti kihasználtsággal közlekedtek. „Érdekes volt bejárni a várost, teljesen máshogy mutatnak az épületek a kisvasútból nézve, a gyerekek is nagyon élvezték az utat” – nyilatkozta lapunknak az egyik utas.

Ladziansky egyelőre nem tudott pontos adatokat mondani arról, hogy hány utast szállítottak, ahogyan azt sem fejtette ki, hogy mennyibe került az attrakció üzemeltetése. Azt azonban leszögezte, hogy jövőre is elindítják a kisvonatot, de előbb kiértékelik az idei szezont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Čaputová az ukrán elnökkel és miniszterelnökkel találkozik Kijevben

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Legfrissebb galériák
Olvasta már?