Régió

Múzeumok éjszakája Galántán és Szencen is

Galánta/ Szenc | A galántai és a szenci múzeum is csatlakozik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozatához. Szombaton mindkét városban ingyenes programokkal várják a látogatókat.
Bartalos Éva

2019. május 15. 18:59

Galántán három helyszínen, a Honismereti Múzeumban, a neogótikus- és a reneszánsz kastélyban lesznek programok. Szombat délután egytől várják  a látogatókat a reneszánsz kastélyba, ahol Anna Jónásová az Esterházy-család nőalakjainak történetével foglalkozó Négy nő- négy évszázad című előadását hallhatja a közönség. Négykor a Honismereti Múzeumban megnyitják a Mackóvilág – egy mackógyűjtő csodálatos világa – Szóda Anna gyűjteménye című kiállítást, kézműves foglalkozást és bábelőadást is tartanak.

„Az ide látogató vendégek így az állandó tárlatokon kívül több mint 2000 macit, valamint a múzeum gyűjteményéhez tartozó régi játékot tekinthetnek meg, belemerülve ezáltal a mese, fantázia világába, vagy - az idősebbek esetében – a gyermekkori emlékekbe” – közölte Cupal Barica Andrea tárlatvezető.

Este kilenckor a Zuzana Mikulcová Band ad koncertet a neogótikus kastély udvarán. Napközben ingyenesen megtekinthetők a múzeum tárlatai.

A Szenci Városi Múzeumba sem kell szombaton jegyet váltani. Délután kettőtől várják a látogatókat a Török házba, ahol az állandó kiállítások és a kulturális programok mellett kézműves foglalkozásokat is tartanak és egy kovácsműhelyt is berendeznek. Négy órától a Pozsonyi mesékből hallhat részleteket a közönség, majd táncház lesz a múzeum előtt. Fél kilenctől Johann Nepomuk Hummel zongorista életét ismerhetik meg a látogatók. A Múzeumok éjszakája alkalmából este tizenegyig megtekinthetők a múzeum tárlatai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A felvidéki magyar politika és az énvédő torzítás

Eltűnnek a macskaköves utak Királyhelmecről

Viharokra és jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok

VIDEÓ: Helikopterről foglalták el az iráni kommandósok a brit tankert

Energiaitalok: Zacher Gábor nem látja értelmét a "riogatásnak"

II. Erzsébet szakácsot keres - ennyit lehet keresni a Buckingham-palotában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?